Home + 3 complimenten aan mijzelf

3 complimenten aan mijzelf

Lekker narcistische titel, maar eigenlijk doen wij moeders dit veel te weinig; onszelf een compliment geven. We zijn heel goed in dingen benadrukken waar we niet zo goed in zijn of waarvan we vinden dat we er minder goed in zijn, maar benoemen wat we goed doen vinden we lastig. Daarom trap ik vandaag af met 3 complimenten aan mijzelf en dan spreken we af dat jij er ook 3 voor jezelf bedenkt oké? Zo beginnen we toch een stuk lekkerder aan die dinsdag na Pasen 😉

Compliment #1 | Je bent een goede moeder

Eerlijk? Ik vind mijzelf een goede moeder. Ik kan mij heel goed voorstellen dat iedereen denkt dat de jongens tot op het bod worden verwend, maar eigenlijk ben ik best streng. Zowel in de opvoeding als met geld. De andere kant is dat ik, zoals gelukkig de meeste moeders, alles voor mijn kinderen over heb. Laat nooit iemand aan ze komen. Ik neem de tijd voor ze, heb oprechte aandacht voor ze probeer ze heel veel bij te brengen. Daarnaast investeer ik in mijzelf zodat ik hen kan leren wat ik zelf heb geleerd. Maar het allerbelangrijkste is de liefde. Wat hou ik toch van ze!

Compliment #2 | Je kunt best leuk schrijven

Als je echt heel kritisch zou kijken had ik nu eigenlijk het woordje ‘best’ weg moeten halen, maar dat durf ik dan nog niet zo goed. En dat terwijl ik weet dat ik het kan. Ik schrijf niet alleen voor mijzelf, maar bijvoorbeeld ook voor Squla. Niet de minste partij. Ik word regelmatig gevraagd om voor anderen te bloggen, maar dat gaat niet meer lukken vanwege mijn werk en de tijd die ik wil investeren in Mamablogger. Squla blijf ik hopelijk nog wel heel lang doen. Bedrijven zouden mij niet vragen als ze mij niet goed zouden vinden. Toch? Verder zie ik aan de bezoekersaantallen hier dat het nog steeds heel goed gaat. Tot slot is het ook mijn werk. Ik ben dus altijd bezig met taal en doe niets liever dan dat.

Compliment #3 | Je doet het goed

Ik probeer iedereen zo behandelen zoals ik zelf ook behandeld wil worden. Ik probeer goed te doen voor anderen en ben eerlijk. Ik zeg altijd ‘ik doe iets goed of ik doe het niet‘ en dat geldt voor alles in mijn leven. Als ik werk ga ik daar vol voor en datzelfde geldt ook voor Mamablogger. Of ik blog iedere dag of ik kap ermee als dat structureel niet meer zou lukken. Maar dit geldt vooral voor mijn gezin. Daar moet het goed zitten, want dat is de basis. Voor hen moet alles wat ik doe ook goed voelen en dat doet het gelukkig nog steeds. Ik baken af wat belangrijk is en de rest is dat niet. Alleen zo kan ik alles doen wat ik doe en dat doe ik gelukkig goed.

Dit waren de 3 complimenten aan mijzelf en eigenlijk was het niet eens zo moeilijk ze te bedenken, is dat heel erg? Welke 3 complimenten zou jij aan jezelf geven? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *