Home + Review | Stokke MyCarrier front & back!

Review | Stokke MyCarrier front & back!

Nog zo’n drie maanden en dan mogen we onze tweede zoon verwelkomen. Als ik dat zo typ, klinkt het al heel dichtbij, maar we hebben natuurlijk nog wel even. En dat is maar goed ook, want hoewel we al bijna zeven jaar ervaring hebben als ouders, gaat er op het gebied van babyspullen nog een hele nieuwe wereld voor ons open. Heel veel dingen waren er toen nog niet of werden niet zoveel gebruikt als nu. Een voorbeeld hiervan is de draagzak. Die bestond toen natuurlijk wel, maar was bijvoorbeeld nog niet zo ergonomisch als nu en werd ook minder gebruikt. Althans, in mijn omgeving zag ik deze nauwelijks. Dat is nu wel anders. Bijna iedereen die ik ken met kleine kinderen heeft er wel één.

En eerlijk? Ik wilde er ook graag één. Ik heb namelijk een bakfiets, maar niet één van een bepaald merk. Het is dus lastig daar een babyzitje in te maken en de Maxi Cosi op de bagagedrager durf ik op de één of andere manier niet. Daarnaast zit Milan vanaf komend schooljaar boven in de klas in plaats van op de begane grond. Dat betekent dat we twee trappen op moeten om hem naar zijn klas te brengen. Met een kinderwagen is dat niet zo handig. Die moet ik dan beneden neerzetten, de baby eruit halen en hem vervolgens naar boven sjouwen. In combinatie met heel veel enthousiaste kinderen, is dat ook geen optie. Kortom, een draagzak zou ideaal zijn!

Stokke MyCarrier front & back

Ik ben rond gaan kijken en uiteindelijk koos ik wel voor een draagzak in plaats van een doek. De reden? Ik durf gewoon niet te knopen (doe ik het dan wel goed?) en denk eerlijk gezegd ook niet dat ik daar het geduld voor heb.  Nu moet ieder dat voor zichzelf bepalen natuurlijk, maar dat is hoe ik er nu tegenaan kijk. Zeg nooit nooit, maar voor nu gaat de voorkeur echt uit naar een draagzak. Ik vond de MyCarrier van Stokke heel erg mooi en hij leek mij ook heel fijn voor zowel mij als de baby.

Ik heb mij ingelezen en de voorkeur begon te groeien. Niet veel later mocht ik er één testen van Stokke. Omdat mijn baby nog geboren moet worden ben ik in mijn omgeving rond gaan kijken wie deze samen met mij en haar baby wilde testen. Het liefst natuurlijk iemand die ervaring heeft met een draagzak. Ik kan het tenslotte nog helemaal niet vergelijken. Gelukkig was er iemand zo lief dit te willen doen en we hebben hem uitgebreid getest.

Ik weet dat er omtrent draagzakken nog weleens wat discussies zijn geweest op bijvoorbeeld social media. Ik wil benadrukken dat dit een eerlijke review is die puur is gebaseerd op eigen ervaringen in combinatie met wat wij belangrijk vinden bij het kiezen van een draagzak.

Design van de Stokke MyCarrier

Laten we eerlijk zijn, als we een kinderwagen kiezen kijken we ook eerst naar degenen die we het mooist vinden. Daarna gaan we vergelijken en meer de diepte in. Wat ik zo mooi vind aan de MyCarrier is dat het effen kleuren zijn. De afwerking is mooi en het materiaal is ventilerend. Ik koos voor de donkerblauwe omdat ik deze makkelijk overal bij kan combineren en ik die kleur gewoon heel mooi vind.

Ergonomisch?

Toen ik de MyCarrier binnen kreeg, kreeg ik op verschillende social media kanalen de vraag of hij wel ergonomisch is. Dit is iets waar Stokke voor staat, het ontwerp is ergonomisch. De vriendin die hem testte zei meteen toen ze hem om had dat de MyCarrier fijner droeg en steviger aanvoelde dan de draagzak die zij heeft. Verder kun je hem heel goed afstellen waardoor hij geen pijn zal doen. Je zult misschien wel een voorkeur hebben, maar dat is iets anders dan pijn hebben omdat hij niet lekker zit. Je ziet het ook, want hij sluit gewoon heel mooi aan. Het afstellen zal de eerste keer best even duren, maar daar hebben jij en je kindje dan wel profijt van!

De heupjes

De Stokke MyCarrier is erkend door het Internationale Instituut voor Heup Dysplasie; als een draagzak met een gezonde ondersteuning van de heupen. Er wordt gezegd dat kindje in de ‘kikkerpositie’ moeten zitten in de draagzak en dat is bij de MyCarrier zeker het geval. De baby zat er goed en stevig in en was vooral heel relaxt. We hadden zeker niet de indruk dat hij er niet lekker in zat.

 Gebruiksgemak

We hebben de Stokke MyCarrier vooral als buikdrager getest en dat heeft ook onze voorkeur, al is dat voor iedereen persoonlijk. Het afstellen voor de buik ging wat makkelijker dan op de rug, maar ik had dan ook helemaal geen ervaring met draagzakken. Vriendin C. was daar al een heel stuk handiger in 😉 Ze vond het op de rug overigens wel fijn nu haar zoontje groter wordt. Op je buik dragen wordt op den duur dan toch te zwaar. Het is alleen wel even wennen om op je rug te dragen.

Conclusie: de voordelen!

Verder vinden we dat de Stokke MyCarrier de volgende pluspunten heeft:

 • Hij draagt fijn en voelt niet zwaar
 • Je kindje zit er lekker in en hij het nekje kun je de stof ook omslaan als je dat wilt, kortom, je kindje kan ook lekker om zich heen kijken
 • Het gebruiksgemak:  de handleiding is handig en duidelijk
 • Je kunt hem verstellen voor een optimale pasvorm
 • Je kunt hem wassen (een must voor moeders!)
 • De stof is ventilerend
 • Het is fijn deze altijd bij je te hebben (bijvoorbeeld in de auto) zodat je je kindje bij onverwachte situaties kunt dragen
 • Je kiest zelf hoe je kindje wilt dragen
 • De draagzak is te gebruiken tot 15 kg
 • Erkend door het Internationale Instituut voor Heup Dysplasie

Conclusie: de nadelen

 • Het is even uitvogelen hoe je je kindje op de rug draagt, maar daar moet je gewoon even de tijd nemen. Zodra je het door hebt, weet je dat natuurlijk meteen voor een volgende keer

Kortom, we zijn enthousiast en ik kreeg meteen al vragen van anderen of ze hem mochten lenen in hun vakantie, dat zegt toch al genoeg? Ik kan niet wachten tot ik er een klein mannetje in kan doen en we samen zijn grote broer naar school kunnen brengen 😉

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *