Home + 10x dit moet je weten over verzwaringsdekens en verzwaringsknuffels

10x dit moet je weten over verzwaringsdekens en verzwaringsknuffels

Misschien heb je weleens gehoord van een verzwaringsdeken of een verzwaringsknuffel. Niet zo gek, want deze producten worden steeds bekender én populairder. Het is namelijk een eenvoudige manier om je kind, of jezelf natuurlijk, te laten ontspannen en beter te laten slapen. Dat zijn echter niet de enige voordelen hiervan. Omdat je er misschien wel van hebt gehoord, maar wellicht nog niet weet waarvoor je dit nog meer zou kunnen gebruiken, vertel ik je wat je moet weten over verzwaringsdekens en verzwaringsknuffels.

Verzwaringsdeken voor je kind

Wanneer je Googelt op ‘verzwaringsdeken kind‘ kom je van alles tegen, maar waar moet je nou op letten en waar kan een verzwaringsdeken bij helpen?

1. Diepe druk

De werking van een verzwaringsdeken zit hem in het gewicht welke een diepe druk geeft als je eronder ligt. Dat betekent niet dat het zo zwaar is dat het vervelend wordt. Het gewicht zit namelijk verdeeld over het hele deken. De druk die je voelt wordt over het algemeen als prettig ervaren en zorgt ervoor dat je ontspant.

2. Let op gewicht

Wanneer je een verzwaringsdeken koopt is het belangrijk dat je let op het gewicht en de grootte. Dat is niet anders dan dat je een peuterdekbed koopt voor je peuter bijvoorbeeld. Dan let je ook op de maat en het gewicht. Bij een verzwaringsdeken doe je dat ook.

3. Voor wie is het verzwaringsdeken geschikt?

Iedereen kan deze dekens gebruiken, maar de vraag is of je deze daadwerkelijk nodig hebt. Vaak zijn de gebruikers mensen met een stoornis zoals ADHD, ADD of een andere stoornis waarbij het lastig is om prikkels te verwerken. Voor hen is een verzwaringsdeken het perfecte hulpmiddel om goed tot rust te kunnen komen. Of je nu een kind of volwassenen bent, dat maakt niet uit.

Ook mensen die last hebben van slaapproblemen kunnen gebruik maken van een verzwaringsdeken. Door de druk kun je een stuk beter tot rust komen. Hierdoor val je beter en sneller in slaap. Ook zul je merken dat doorslapen veel beter gaat en je dus minder snel wakker wordt in de nacht.

4. Gebruik een verzwaringsdeken niet iedere dag

Dat klinkt misschien gek wanneer je een artikel schrijft over de voordelen ervan, maar wanneer je dit deken dagelijks gebruikt gaat je lichaam eraan wennen. Je kunt er dus beter gebruik van maken op het moment dat jij of je kind een zware dag heeft gehad of moeilijk in slaap kan komen. Hierdoor kun je profiteren van de gewenste effecten op de momenten dat jij of je kind het echt nodig heeft.

5. Overleg altijd met een deskundige!

Overweeg je een verzwaringsdeken te kopen? Overleg dan altijd met een deskundige. Hij of zij kan je een gedegen advies geven zodat je weet welk deken het best geschikt is voor jou.

6. Maak kennis met verzwaringsknuffels!

Naast de verzwaringsdekens bestaan er ook verzwaringsknuffels. Veel mensen en kinderen vinden een deken niet altijd even prettig. In dat geval kan een verzwaringsknuffel uitkomst bieden.

7. Een verzwaringsknuffel in de klas

Het voordeel van een verzwaringsknuffel is dat je deze ook ergens mee naartoe kunt nemen. Je kind zou deze bijvoorbeeld mee kunnen nemen naar school om zich zo beter te kunnen concentreren. Datzelfde geldt ook wanneer je kind thuis huiswerk moet maken.

8. Zo werkt een verzwaringsknuffel

Een verzwaringsknuffel biedt sensorische proprioceptieve stimulatie, dat is een diepe druk op het lichaamsdeel waar
het is geplaatst. Deze druk heeft een rustgevend effect heeft op het zenuwstelsel van je kind. Het verlicht overtollige energie
terwijl het zorgen voor diepe druksensaties. Deze verzwaringsknuffel helpt de concentratie te optimaliseren en helpt kinderen te leren over hun lichaam en de ruimte om hen heen.

9. Ook te gebruiken bij angst en een teveel aan prikkels

Heeft jouw kind last van bepaalde angsten of ervaart het teveel prikkels? Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook in dat geval kan een verzwaringsknuffel helpen. Het helpt hen om tot rust te komen. Het gewicht geeft hen en gevoel van geborgenheid en veiligheid.

10. Helpt emoties en gedrag reguleren

Tot slot wil ik je meegeven dat een verzwaringsdeken of een verzwaringsknuffel emoties bij zowel kinderen als volwassenen kan reguleren. Dit betekent dat je steeds minder het gevoel krijgt dat je emoties jou te baas zijn en je daardoor niet goed weet hoe je je moet uiten. Door gebruik te maken van verzwaringsproducten kunnen deze je helpen.

 

Ik hoop dat ik je door middel van dit artikel meer inzicht heb kunnen geven in het gebruik van verzwarinsgdekens en verzwaringsknuffels. Wist jij dit over verzwaringsdekens? Of maak je zelf gebruik van een dergelijk deken of een verzwaringsknuffel? Heb je misschien zelf nog tips met betrekking tot het gebruik van verzwaringsdekens? Laat het mij dan weten in de comments hieronder!

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *