Home + Peuter | Leuke, lieve en grappige uitspraken van Floris, deel 5

Peuter | Leuke, lieve en grappige uitspraken van Floris, deel 5

Floris is een lief, vrolijk en slim kereltje, een cadeautje waar we iedere dag ook heel erg mee kunnen lachen. Peuters roepen vaak de leukste en liefste dingen en omdat ik die uitspraken van Floris niet wil vergeten, schrijf ik ze op. De leukste, liefste en grappigste van deze uitspraken deel ik ook graag met jullie. Dit is deel 5 alweer!

‘Zo mam, dat was appeltje eitje’

Ik was net een steile helling op gefietst met de bakfiets en meneer zat er lekker droog en relaxt in. Zelfs met een elektrische bakfiets is deze helling nog een behoorlijke klim, maar ik snap wel dat hij het ‘appeltje eitje’ vond 😉

‘Zullen wij gaan trouwen?’

Tuurlijk schat. Sinds hij bij Super Monsters een bruiloft heeft gezien wil hij iedere dag met ons trouwen. Ik moet dan mijn ring afdoen en bij hem omdoen. Vervolgens doet hij hetzelfde met dezelfde ring en krijg ik hem weer terug. Zo schattig, we genieten er nog maar even van, want over een tijdje is dit niet zo cool meer natuurlijk.

‘Ik denk dat mijn buikje honger heeft, hij is knorrig’

Dat ben ik ook als ik trek heb ?.

‘Nee, ik heb broodtanden, geen appeltanden’

Ik heb nog een appel liggen en vraag aan Floris of hij deze wil. Floris denkt er echter anders over, want hij heeft geen appellanten, maar broodtanden ?.

‘Hé, dat zijn de vlaggetjes van Snollebollekes kampioen!’

Toen Floris een jaar was en hij Snollebollekes voor het eerst hoorde stond hij er op zijn manier al op te dansen. Inmiddels is onze peuter een groot fan en springt hij het liefst de hele dag van links naar rechts. De Jumbo reclame is een regelrechte hit en hij heeft inmiddels ook al een juichcape. Het probleem is echter dat hij niet zo goed weet voor wie hij nu juicht. Bij ieder oranje vlaggetje roept hij heel hard ‘Dat is van Snollebollekes kampioen, die worden kampioen mama’. We hebben hem al ontelbare keren uitgelegd hoe het echt zit, maar voor hem is Snollebollekes de ware kampioen.

‘Milan regelt het wel’

Floris zeurde al een tijdje om een snoepje en die kreeg hij niet. Hij had er al één op en we gingen bijna eten. Tegenwoordig heeft hij een nieuwe tactiek: hij probeert het bij zijn broer… ?

‘De schildpad juf was er ook vandaag’

Deze begreep ik niet, maar er komt regelmatig een juf langs om wat extra’s te doen rondom het thema Bubbels. Volgens Floris is de schildpad juf ☺️.

‘Nee mama, je mag niet zo zeuren, gewoon rijden’

Terwijl ik in de auto mijn frustraties uit op mijn medeweggebruikers, leest mijn zoon mij de les haha. En ergens had hij ook wel gelijk…

Ik vraag aan Floris hoe zijn ochtend op de peuterspeelzaal was, zijn antwoord: ‘Nee, ik wil er niet over praten, vraag maar aan Milan hoe zijn dag was’.

Dat was duidelijk, hij wilde er niet over praten.

Floris voelt aan mijn wenkbrauwen en zegt ‘die dingen heb ik ook mama.’ Ik: ‘dat klopt schat, dat zijn wenkbrauwen.’  Dan gaat er een belletje rinkelen. ‘Oh, die heb jij natuurlijk gekregen van de mevrouw van je nagels!’

Tja, ze doet ook regelmatig mijn wenkbrauwen…

Om welke uitspraken van jouw kind heb jij de laatste tijd erg moeten lachen? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *