Home + Update | Floris is 9 maanden!

Update | Floris is 9 maanden!

Het is nu officieel zo ver; Floris is net zo lang uit mijn buik als dat hij erin heeft gezeten en dat voelt gek. De tijd gaat zo enorm hard, maar tegelijkertijd gaan 9 maanden zwangerschap voor je gevoel helemaal niet zo snel. Floris is nog steeds een mega lief en goedlachs mannetje en er zijn weer wat ontwikkelingen. Tijd voor de nieuwe update!

Vier tandjes tegelijk

Floris heeft nu twee tandjes onderin (voor) en boven komen er maar liefst vier tandjes tegelijk door! Hij lijkt er echter weinig last van te hebben en fietst er, net als zijn grote broer, aardig doorheen. Hij krijgt nu echt een heel ander koppie en van die kleine baby is niet veel meer over… Snik…

Omrollen en zitten

Tja, dat blijft een dingetje. Als we hem in een kinderstoel zetten zit hij goed rechtop en gaat het heel goed, maar zelf zitten lukt nog niet. Hij trekt zich bijvoorbeeld nog niet op en kruipt ook nog niet. Ach, dat kan altijd nog en ik maak me er vooralsnog geen zorgen over. Omrollen lijkt wel steeds beter te gaan. Het ene moment blijft hij omrollen en het volgende moment kijkt ‘ie verbaasd om zich heen en verwacht hij dat wij hem weer terug rollen op zijn ruggetje haha.

Interactie

Een van de weinige dingen die leuk zijn aan een groter wordende baby is de interactie. Hij steekt zijn armpjes uit als je hem op wilt pakken, gaat een beetje huilen als ik wegga, gaat heel hard lachen als ik weer terug kom en hij speelt zelfs al een beetje ‘kiekeboe’. Het is allemaal zo ontzettend schattig! Ook de interactie tussen Floris en Milan is echt heel erg leuk!

Eten en slapen

Slapen gaat nog steeds erg goed en we mogen echt niet klagen! Hij gaat rond 19.00 uur naar bed en slaapt het klokje bijna rond tot een uurtje of half 6. Voor ons prima, want dan gaat ook onze wekker. Waarschijnlijk is dat nu zijn biologische klok geworden haha. Ook het eten gaat lekker en hij eet steeds meer hapjes. Ik vond dat wel erg eng, maar gelukkig gaat ook dat steeds beter.

Voorbereidingen voor zijn eerste verjaardag

Nog drie maanden en dan vieren we Floris’ eerste verjaardag. We denken er stiekem al een beetje over na. Ik heb al een thema voor beide verjaardagen van de jongens en wil tussen de 10 en 11 maanden een fotoshoot laten doen voor de uitnodigingen. We willen er echt iets bijzonders van maken en best een beetje uitpakken. Wat dat gaat worden houd ik nog even geheim, maar het wordt tof! Mocht je nog een goede fotograaf in (de buurt van) Gouda weten? Ik houd mij van harte aanbevolen!

Dat was alweer de update! Wil je nog meer weten? Vraag het mij in de comments hieronder!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *