Home + 10x waarom het best lekker is als je kind naar school gaat

10x waarom het best lekker is als je kind naar school gaat

Veel moeders zien er tegenop: je kind gaat voor het eerst naar school. Er breekt weer een hele nieuwe tijd aan met veel nieuwe situaties, schoolplein moeders en de hele mikmak. Het is voor zowel de ouders als het kind spannend. Ook voor mij hoor, want ik kan nu wel een beetje tof gaan doen, maar wat heb ik gehuild toen Milan alleen al ging wennen!

Sterker nog, ik vond de peuterspeelzaal al een hele happening…. 😉

Maarrrrr…. dan zijn alle tranen gedroogd en na een week of twee weet je haast niet meer beter en ga je ook de voordelen er van inzien. En daarom speciaal voor alle moeders die er nu nog tegenop zien, 10 redenen waarom het best lekker is als je kind naar school gaat…

 1. Als je hebt opgeruimd heb je tenminste eer van je werk. Het blijft ook gewoon een paar uur netjes en schoon. Dus zo zag je huis er ook alweer uit!
 2. Even een kopje thee drinken bij de buurvrouw of met andere moeders. Het kan zo nu en dan gewoon eens zonder dat er kinderen zijn die elkaar de tent uit ruziën, aan je been hangen of op een andere manier je aandacht willen.
 3. Dat ene recept kun je nu gewoon eens op je gemak uitproberen zonder dat er kinderen zijn die elkaar de tent uit ruziën, aan je been hangen of op een andere manier je aandacht willen 😉
 4. Van 9.00 tot 10.00 uur is het ‘Foute uur’ op radiozender Q-Music, hoe lekker is het om eens ongegeneerd mee te blèren? Ik kan je vertellen, het is heerlijk!
 5. Je kunt de kamers van de kinderen opruimen en ongezien het één en ander weggooien zonder dat er drama’s ontstaan over dat die ene tekening echt niet weg mag omdat het van levensbelang is. En nee, ze hebben het echt niet door als het weg is.
 6. Je kunt nu gewoon op je gemak de boodschappen doen of de stad in en kleding passen zonder dat je met buggy en al jezelf in het pashokje hoeft te proppen en je hoeft niet bang te zijn dat je kind vervolgens gênante opmerkingen maakt over de putten in je benen (ik noem geen namen haha).
 7. Werk je thuis? Je verzet drie keer zoveel werk!
 8. Wist je dat ‘Koffietijd’ eigenlijk een hilarisch programma is? Helemaal als Loretta gaat lachen, echt waar, gewoon even naar kijken…
 9. Hoor je dat? Nee? Mooi zo, dat heet rust, helemaal zen… Tenzij Q-Music opstaat natuurlijk 😉
 10. Teennagels lakken, je benen scheren of iets anders in blote benen, het kan! Zonder dat er iemand naar je benen wijst en vraagt waarom je van die putjes hebt en wat die blauwe dingen op je benen zijn.

Dus ja, een paar heerlijke uren, lang leve het continurooster, en je voelt je als herboren! En daarna haal je toch heel graag je kind op, want wat was het toch vreselijk stil in huis 🙂

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 2 december 2015 / 07:16

  haha, ja waar! Vooral dat rustig naar de stad. Heerlijk! Ik moet wel zeggen dat ik het ook veel drukker heb sinds ze op school zitten, maar dat is mijn eigen schuld.

 2. 2 december 2015 / 09:24

  Haha klinkt goed! Onze down, three to go hier, dus ik moet nog ff wachten. Maar ik kijk er naar uit. En ook weer helemaal niet natuurlijk 😉

 3. Erica de ron
  2 december 2015 / 09:28

  Haha, ow heerlijk lijkt me dat soms. Oudste wordt in april 4 en krijgt ook continurooster. De jongste isbijna 2,maar merk al als hij alleen is, het al rustiger is.

 4. 2 december 2015 / 09:29

  Hier nog drie jaartjes wachten, soms denk ik dat gaat ook best fijn wezen, maarja wie weet heb ik dan wel weer een volgend kindje 😉