Home + Tweedehands speelgoed voor Sinterklaas is not done?

Tweedehands speelgoed voor Sinterklaas is not done?

Ja, ik geef het maar meteen toe, dit jaar heb ik voor Milan tweedehands speelgoed gekocht! En ik schijn niet de enige te zijn. LEGO is op dit moment de meest gebruikte zoekterm op Marktplaats (verstandig, want er dreigt een serieus tekort aan LEGO in de winkels) en ook ander speelgoed is nu natuurlijk razend populair.

Ik hoor ook tegen geluiden. Er zijn nog steeds heel veel mensen die tweedehands speelgoed geven voor Sinterklaas bijvoorbeeld not done vinden. Ik vind het nog best een beetje dubbel. Als ik op Marktplaats iets verkoop dan is het in zeer goede staat. Ik vind het zelf ook niet leuk om een kat in de zak te kopen en dat gun ik een ander ook niet. Toch weet je natuurlijk nooit of een ander daar net zo over denkt.

Wij hebben dit jaar dus ook tweedehands LEGO gekocht, maar niet via Marktplaats. Milan heeft al heel veel, maar toch stond er LEGO op het lijstje. Maar ja, wat dan? Iedere zomer staat er op de woensdag bij ons in de stad een antiek en curiosa markt en daar zagen wij een kraam met allemaal oud LEGO wat niet meer wordt verkocht. We raakten aan de praat met die mensen zij vertelden dat ze heel veel Shell LEGO hadden. Allemaal complete sets met doos en omschrijving!

Hier hadden wij wel oren naar, want zo konden we voor een leuke prijs veel en unieke LEGO kopen!

Ze hadden het op dat moment niet bij zich, maar ze zouden het de week erna meenemen. En ja hoor, de week erna hadden ze het bij zich en had ik voor vijf tientjes vijf behoorlijke dozen! Ik zou wel gek zijn toch als ik dat niet had gedaan?

Dus ja, dit jaar heb ik voor Milan toch heel gave tweedehands cadeautjes gekocht en ik ben er echt heel blij mee! Buiten dat het een koopje was heb ik er ook echt veel gave spullen voor. Dus als het goed speelgoed is en de originele verpakking zit er nog bij, ben ik om.

Ik hoefde het alleen nog maar in te pakken!

En jullie? Zouden jullie tweedehands speelgoed kopen? Of is dat wat jullie betreft echt not done? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Reacties

 1. 1 december 2015 / 07:19

  Ik heb ook weleens 2de hands speelgoed voor sinterklaas gekocht. Vind ik niks mis mee. Scheelt een hoop geld en de kinderen merken het niet.

 2. 1 december 2015 / 08:25

  Als het er netjes uit ziet waarom niet? Kinderen merken er niets van, wij kregen vroeger zelf ook wel eens tweedehands speelgoed voor Sinterklaas. Heb me nooit afgevraagd waarom.

 3. 1 december 2015 / 08:59

  Ik heb daar echt geen problemen mee, ik heb wel als voorwaarde dat het er nog goed uit moet zijn! Ik vind het super, heb net hele leuke dingen gekregen met de post en het zag er heel goed uit. Het was ook nog eens leuk voor mijn portemonnee 🙂

 4. 1 december 2015 / 09:18

  Ik zou er ook geen problemen mee hebben. Zolang het er nog maar goed uit ziet. Waarom zou je veel spenderen als je ook super leuke dingen voor minder kunt kopen.

 5. 1 december 2015 / 10:21

  Ik zou er ook geen problemen mee hebben, indien het speelgoed er nog goed en mooi uitziet!
  Liefs xx

 6. 1 december 2015 / 12:40

  Echt wel! Door tweedehands te kopen kan ik mijn kinderen echt superleuk speelgoed geven dat anders te duur is!

 7. Martine
  1 december 2015 / 13:58

  Ik heb er ook geen problemen mee. Als het inderdaad maar in goede staat is. Ik heb op deze manier al heel veel leuke Lego en Playmobil sets gekocht voor mijn dochters.

 8. 1 december 2015 / 14:28

  Wauw, wat een gaaf cadeau! Goede vondst. En mag prima 2e hands. Heb hier ook wel eens wat ingepakt wat niet nieuw meer was. Alleen neef en nicht mochten het spel meespelen, mits ze het al herkenden als van henzelf geweest….

 9. 1 december 2015 / 16:29

  Ja doen wij zeker! Dit jaar hebben we alleen maar 2 cadeautjes voor ze gekocht, en die waren toevallig nieuw. Paw Patrol boekjes en DVD, en voor beiden nog een klein cadeautje onder de 5 euro.
  Anders had ik via MP idd LEGO gekocht en voor dochterlief LIttlest Petshop (maar ze hebben laatst nog van dat spul gehad dus vind dat ze voorlopig genoeg hebben gehad)

 10. 1 december 2015 / 20:32

  Wat een super oplossing om zo je sint kado’s te kopen.
  Ik vind dat het wel kan tweedehands speelgoed. Het licht natuurlijk ook aan de staat van het speelgoed zelf.

 11. 1 december 2015 / 22:36

  Ik heb er op zich geen moeite mee, mits het er goed uit ziet en makkelijk schoon te maken is en zo. Een Furby of Fur real friend zou ik toch minder snel van een vreemde overnemen, maar je kunt misschien ook wel ongebruikt (nu dan, het hoeft niet nieuw te zijn) speelgoed met collega’s of zo ruilen. Het leven is duur genoeg toch?