Home + 10 x hier kan ik mij mateloos aan irriteren

10 x hier kan ik mij mateloos aan irriteren

Zo jongens, dit wordt eens een keer geen politiek correcte blog, maar even een lekkere ouderwetse klaagblog. Ik geloof dat we in Nederland allemaal graag een beetje klagen en er zijn altijd dingen waar we ons mateloos aan irriteren. Dit zijn de 10 dingen waar ik mij ontzettend aan kan ergeren en ik ben benieuwd of jij deze punten herkent.

#1 | Medicijnen halen bij de apotheek

Dit is een duidelijke frustratie. Of je nu gaat voor een doosje paracetamol of een recept op bestelling, bij onze apotheek duurt het altijd lang! Je bent er nooit binnen 5 minuten weg. De laatste keer was er nog één mevrouw voor mij en ik stond er denk ik al een minuut of 20. Die vrouw ging vervolgens héél véél vragen stellen aan de medewerker van de apotheek en ik stond daar met een baby die steeds onrustiger werd. De medewerker beantwoordde heel geduldig iedere keer dezelfde vraag, maar ik werd steeds ongeduldiger. En nee, denk maar niet dat een andere medewerker mij dan kwam helpen. Ik weet dat apothekers heel zorgvuldig met medicijnen om moeten gaan, maar dit is wel heel extreem.

# 2 | Regen

Ik denk dat we deze allemaal wel herkennen. Ik heb echt een bloedhekel aan regen. Zeker als het de hele dag duurt. Bloed chagrijnig word ik daarvan. En wat dacht je ervan als je dan ook nog met de bakfiets fietst door de regen en met tegenwind, de horror!

#3 | Mensen die je niet terug mailen

Ik weet zeker dat bijna iedere blogger deze herkent. Je wordt benaderd door een hele leuke partij die met je samen wilt werken. Gebeurt hier dagelijks, maar het gebeurt vervolgens ook heel vaak dat je dan niets mee van ze hoort zodra ik mijn tarief terug heb gemaild. Mensen willen nog altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

#4 | Bedrijven die je factuur niet betalen

Ook dit gebeurt heel regelmatig. Enorm vervelend, want het is gewoon inkomen. Het valt mij overigens steeds vaker op dat het de grote bedrijven zijn die dit doen. Of wanneer ik een factuur stuur met een betaaltermijn van 30 dagen, ik opeens een mail krijg met dat zij 60 dagen hanteren. Dit is dan niet van tevoren overlegd en het artikel staat dan al online. Ik vind dat heel gek. Als ik een rekening krijg kan ik ze toch ook niet bellen en zeggen dat ik een betaaltermijn van twee maanden hanteer? Overigens gaat het gelukkig nog veel vaker goed hoor!

#5 | Iets wat jij heel graag wilt hebben is uitverkocht

Ik zit heel vaak online. Het is niet alleen mijn werk, maar zo doe ik ook ideeën op voor Mamablogger. Soms zie ik dan iets wat ik graag wil hebben of wil fotograferen voor de blog, maar dan is het uitverkocht. Zo frustrerend is dat dan! Dat gebeurt vaak bij winkels als Action. Ik houd van die winkel, maar in dit soort situaties kan ik er echt boos om worden haha.

#6 | Een blogger die je net voor is met een bepaald onderwerp

Denk jij net een heel tof onderwerp te hebben bedacht voor de blog, heb je hem geschreven en ingepland en dan zie je hem een dag of twee eerder bij een andere blogger… Kijk, we vissen heel vaak in dezelfde vijver en hebben bijvoorbeeld allemaal weleens over een bepaald onderwerp geschreven, maar je probeert toch altijd een andere insteek te vinden. Je wilt allemaal zo origineel mogelijk zijn. Ik publiceer het artikel dan overigens wel, maar wacht er vaak wat langer mee.

#7 | Klagen over me-time

Hier zal ik misschien geen vrienden mee maken, maar ik kan mij heel erg irriteren aan moeders die klagen over me-time terwijl ze in mijn optiek tijd zat hebben. Nu klinkt dat heel onaardig en ik snap dat het voor iedereen anders is, maar met kinderen weet je dat je midden in je ’tropenjaren’ zit en dat het gewoon heel druk is. Dan heb je gewoon wat minder me-time. Het is belangrijk, maar om er altijd maar over te klagen… Slaapgebrek is overigens iets heel anders en staat hier los van. Dat nekt je op den duur gewoon en dat houdt niemand vol.

#8 | Een jaar lang moeten wachten op het vervolg van die ene serie

Flikken Maastricht is daar een perfect voorbeeld van. Het vorige seizoen was loeispannend met een cliffhanger waardoor je op het puntje van de bank zat. Een laatste schot en afgelopen is je seizoen. Vervolgens duurde het gewoon ruim een jaar (een JAAR!) voordat het nieuwe seizoen begint. Ik heb ondertussen een kind gekregen haha. Ik kan daar echt heel slecht tegen. Misschien ben ik daarom ook wel zo’n fan van Netflix.

#9 | Mensen die bloggen en vloggen nog steeds niet serieus nemen

Het komt nog heel erg veel voor en dat terwijl het ook niet meer zo nieuw is. er zijn nog altijd mensen die er een beetje lacherig over doen. Of die gewoon niet (willen) snappen hoe het werkt.

#10 | Glas op de weg en je daar met je fiets overheen rijdt

Ik begrijp het gewoon echt niet; is het nu echt leuk om in het weekend met je dronken hoofd iets van glas kapot te slaan en dat op de weg te laten liggen? Ik woon bij de binnenstad en fiets daar dagelijks doorheen. Op maandag is het negen van de tien keer bal en ligt er her en der glas. Soms kun je het niet meer goed ontwijken en rijd je er dwars doorheen met soms een lekke band tot gevolg. Nee, ik snap dat echt niet.

Dit waren mijn tien ergernissen, maar ik durf te wedden dat jij er ook nog wel wat kunt bedenken. Laat ze gerust hieronder achter en laat me weten welke jij van de mijne herkent.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *