Home + Jeetje, Floris is alweer 5 maanden!

Jeetje, Floris is alweer 5 maanden!

Vandaag is Floris alweer 5 maanden. Stop de tijd! Het lijkt als de dag van gisteren dat hij werd geboren en tegelijkertijd voelt het alsof hij er altijd al is geweest. Bizar eigenlijk dat zo’n grote verandering weer zo snel normaal is. Wonderlijk hoe dat werkt. Maar goed, voordat ik in heel slappe clichés blijf vervallen, het is weer tijd voor een update over Floris!

Slaapt ‘ie door?

Het is natuurlijk heel gevaarlijk om hier te typen dat hij iedere nacht doorslaapt. Zodra je op ‘publiceren’ klikt is het de volgende nacht feest. Dat doe ik dus maar niet 😉 maar de afgelopen 4 à 5 weken hebben we flink door kunnen slapen! Rond 19.15 uur leggen we hem na zijn fles op bed en dan wordt hij rond 5.30 uur pas weer wakker. Of dat zo blijft weet ik niet, maar we hopen het wel. Het was de afgelopen weken in ieder geval HEERLIJK en het zorgde ervoor dat wij flink wat uurtjes slaap hebben kunnen pakken waardoor ik bijvoorbeeld ook scherp kan blijven op mijn werk.

Overdag heeft Floris overigens heel wat minder slaap nodig en doet hij dat dus nauwelijks. Dat is weleens lastig, maar ook daar hebben we ons ritme wel in gevonden.

Geluidjes en ontdekken

Hij begint meer en meer te brabbelen en heeft ook door dat ‘ie “gesprekjes” kunt voeren. Hij maakt een geluidje, wij reageren daarop, hij maakt nog meer geluidjes en vindt alles even grappig en leuk. Ook heeft hij ontdekt dat hij met zijn handjes geluidjes kan maken en vindt hij zijn handjes en knieën heel interessant. Hij kan die echt minutenlang bestuderen.

Eerste hapjes!

De vorige keer vertelde ik over zijn eerste hapjes en inmiddels zijn we erachter dat hij fruit lekkerder vindt dan groente. We geven hem zo nu en dan ook wat hapjes geprakte aardappel en dat vindt hij wel lekker. Hij is lekker kritisch en proeft alles uitgebreid. Dit wordt een echte Bourgondiër, net als zijn broer en ouders 😉

Omrollen en spelen

Ik had verwacht dat hij nu wel zou beginnen met omrollen, maar daar maalt hij nog helemaal niet om. Op zijn buik liggen vindt hij leuk, maar liever niet te lang. Spelen doet hij wel heel graag. Hij grijpt naar speeltjes, maakt er geluid mee en kan er ook echt om lachen. Zo lief!

En verder…

 • Zijn Floris en Milan de beste vriendjes. Die interactie tussen hen is zó lief. Milan doet alles voor Floris en Floris vindt alles wat Milan doet fantastisch;
 • Past hij bijna niet meer in de kinderwagenbak en willen we dit weekend eens kijken hoe het gaat in de wandelwagen;
 • Vindt hij de Maxi Cosi helemaal niets. Het lijkt wel alsof hij dat te krap vindt;
 • Is het een echte ‘dare devil’. Zweven in de wipstoel, naar boven en naar beneden in een glazen lift, voor Floris kan het niet hoog genoeg zijn;
 • Draagt hij nu maatje 68;
 • Is het gewoon de allerliefste en leukste baby van de hele wereld 😉

Op naar het half jaar!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Ciska
  17 maart 2018 / 09:00

  Mooie foto,s ja de tijd gaat snel

 2. Yvonne
  17 maart 2018 / 23:06

  Knap ventje!
  En wat vliegt de tijd.