Home + Mama aan het werk | 10 x dit denken werkende moeders

Mama aan het werk | 10 x dit denken werkende moeders

Als werkende moeder gaat er een hoop door je hoofd. Het ene moment voel je je mega schuldig naar je kinderen toe en het volgende moment ben je blij dat je even de deur uit kunt stappen en even andere gesprekken hebt dan de hele dag in een onverstaanbare babytaal te praten of alle treintjes van Thomas de Stoomlocomotief uit je hoofd te moeten leren. En dat zijn er veel kan ik je vertellen 😉 Onze gedachten gaan dus alle kanten op en zijn de 10 die regelmatig door mijn hoofd schieten


#1 | Ik heb helemaal geen tijd om te werken.

Dit grap ik weleens als ik weer eens 1001 dingen moet doen. Hoezo werken? Weet je wel hoeveel ik nog in huis moet doen? Haha! Op de één of andere manier lukt het allemaal ook nog. Het lijkt soms hogere wiskunde, maar het lukt.

#2 | Waarom vond ik werken ook alweer zo leuk?

Als je een baaldag hebt, het buiten keihard regent en jij op de fiets naar je werk moet of wanneer je er gewoon even helemaal doorheen zit. Iedereen heeft weleens zo’n dag en vraagt zich vervolgens af waarom je werken alweer zo leuk vond. Op dat moment begrijp je het echt niet. Je wilt thuis blijven. Voor altijd…

#3| Oh God, mijn kind is ziek, hoe gaan we dat nu regelen?

Dit heeft iedere werkende moeder weleens gedacht. Je kind wordt ziek en je zult net zien dat jij die dag een belangrijke afspraak hebt. Het komt nooit lekker uit, maar vandaag al helemaal niet, wat nu?! Wij mogen heel blij zijn met opa en oma die altijd bij willen springen en dat ook doen. Wat moesten we zonder hen?!

#4 | Pff, eindelijk op mijn werk, nu heb ik het gevoel dat ik even bij kan komen.

Je hebt er een hele drukke ochtendspits op zitten en je hebt het gevoel alsof je al 6 uur lang aan het rennen en vliegen bent. In werkelijkheid is het pas 9.00 uur en sta je bij de koffieautomaat op je werk. Ja, je moet gewoon hard aan de bak, maar op de één of andere manier lijkt dat peanuts vergeleken met wat je eerder die ochtend hebt doorstaan.

#5 | Ik mis ze zo, is het al 17.00 uur?

Ook dit denk ik met enige regelmaat. Zeker als je een keer je dag niet hebt, dan wil je eigenlijk gewoon op de bank kruipen en kroelen met je kinderen die onvoorwaardelijk van je houden. De hele wereld kan je dan gestolen worden, want jij bent bij je kinderen.

moeder_werk_mamablogger_Fabius_thuisblijfmoeder_werkende moeders_opleiding_kantoor

#6 | Ah, de agenda van school, dat wordt weer puzzelen en vrije dagen opnemen

Ook weer zo’n dingetje. Aan het begin van het schooljaar krijg je de schoolagenda mee met daarin alle vakanties, studiedagen en evenementen. Handig, maar als werkende moeder weet je dat het puzzelen wordt met andere collega’s die ook kinderen hebben. Gelukkig is het op mijn werk altijd goed te regelen!

#7 | We halen wel een patatje

Na een lange dag, veel afspraken en allemaal andere dingen heb je helemaal geen zin om te koken. Je wilt iets makkelijks, iets vets en dat wil je nu. Gelukkig zit de beste snackbar van Gouda op 100 meter loopafstand van ons huis 😉

#8 | Zaten er maar meer uren in een dag.

Ook zo’n dooddoener, maar wel heel herkenbaar. We willen zo ontzettend veel, maar zijn om 21.00 uur ook compleet uitgeblust. Althans, ik wel hoor. Je gaat naar bed, maar niet met een voldaan gevoel. Je had nog zoveel willen doen! Zucht, zaten we maar meer uren in een dag…

#9 | Doe ik het allemaal wel goed?

Je voelt je soms enorm schuldig, maar vaker (als het goed is tenminste) helemaal niet. Je bent soms een wat vaker van huis dan normaal, je wilt aan iedereens verwachtingen voldoen en het huis moet ook spic en span zijn. Tja, we moeten zoveel. Tenminste, wij vinden dat we dat moeten. En als dan iets niet lukt of je in de stromende regen op de fiets zit naar de snackbar (daar is ‘ie weer haha) omdat je geen puf meer had om gezond te koken, vraag je je af of je alles wel goed doet. Ja, je doet het goed! Je bent ook maar een mens, vergeet dat niet.

#10 | En toch zou ik mijn werk voor geen goud willen missen.

Ik heb het wel vaker gezegd, maar ik zou mijn werk voor geen goud willen missen. Ik vind het belangrijk om buitenshuis te werken en het zorgt ervoor dat ik mijzelf ook voortdurend blijf ontwikkelen. Dat neem ik mee in de opvoeding van de jongens.  Verder wil ik financieel niet afhankelijk zijn en ik heb natuurlijk gewoon de leukste baan van de wereld met de leukste collega’s! Tuurlijk wil ik dat niet missen!

Herken jij als werkende moeder deze bovenstaande punten of mis je er nog één? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Ciska
    8 maart 2018 / 09:02

    Druk druk.druk dat zeg je moeder