Home + Hoe bevalt onze Mutsy Evo kinderwagen na 4 maanden?

Hoe bevalt onze Mutsy Evo kinderwagen na 4 maanden?

Vorig jaar, toen ik nog zwanger was van Floris, liet ik onze Mutsy Evo kinderwagen aan jullie zien en vertelde ik waarom we deze hebben gekozen. Ik kon toen nog niets vertellen over het gebruik ervan en hoe deze zou bevallen. Inmiddels is Floris ruim 4 maanden oud en gaat de reiswieg er bijna af. Hoog tijd om jullie te vertellen hoe onze Mutsy Evo bevalt!

Rijden met de Mutsy

We kunnen heel kort zijn over het rijden met deze wagen, hij rijdt namelijk echt fantastisch. Hij is enorm licht, wendbaar en hij rijdt prima op ieder oppervlak. Niets op aan te merken dus!

De Mutsy inklappen

Hij klapt heel erg makkelijk in, maar ik heb er nog weleens moeite mee. Waarschijnlijk ligt dat aan mij, want Pat heeft er nooit moeite mee. Misschien heb ik gewoon niet genoeg kracht in mijn handen. Het is een bepaalde slag en het spreekt allemaal voor zich, maar in mijn linkerhand heb ik dus waarschijnlijk minder kracht waardoor ik die niet altijd goed mee krijg.

Verder klapt hij heel klein in en past hij ook makkelijk in de kofferbak van onze Skoda Fabia. We kunnen de reiswieg er zelfs nog bovenop zetten als we langer weggaan! De hoedenplank halen we er dan uit en dan nog hebben we ruimte over!

Opbergruimte onderin de wagen

De Mutsy Evo beschikt over een grote boodschappenmand waar verrassend veel in kan. We kunnen dus behoorlijk wat boodschappen doen in de stad en alles onderin gooien. Heel erg fijn, zeker nu ik weleens een tasje vergeet en je in de winkel geen plastic tasje meer krijgt.

Blijft het stof van de Mutsy Evo mooi?

We hebben nu in alle weersomstandigheden buiten gelopen met de wagen en bij regen doen we de regenkap er uiteraard op. Het komt weleens voor dat het al begint met regenen en ik snel de kap erop moet doen, maar dan wordt de stof natuurlijk al nat. De druppels trekken niet in de stof, maar blijven erop liggen. Je krijgt daardoor geen lelijke kringen of plekken en de stof ziet er nu nog steeds uit alsof hij net uit de winkel komt.

Overige onderdelen

 • De banden kunnen niet lek, worden niet lelijk en slijten ook niet af waardoor het rijdcomfort blijft;
 • De adapters haal er in een handomdraai af;
 • De reiswieg klik je er zo op en af, net als de Maxi Cosi;
 • De duwstang is na 4 maanden nog steeds als nieuw en te verstellen.

Ik denk dat het wel duidelijk is, het is een prachtige en fijne wagen waar we iedere dag nog heel blij mee zijn. Ik ben natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar jullie wagens. Welke hebben jullie en hoe bevalt deze? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Laura
  7 maart 2018 / 08:43

  Wij hebben ook voor de Mutsy Evo gekozen, alleen dan de blauwe met zwart en bruin variant. Inderdaad heerlijke wagen en klein opvouwbaar en ik herken het inklappen.. links gaat erg zwaar.. alsof je twee handen nodig hebt voor 1 kant. Wij zijn nu net met (7 maanden) over van de reiswieg naar het kinderzitje… Ook erg fijn in gebruik!

 2. Ciska
  7 maart 2018 / 09:31

  Een hele fijne wagen rijd heel erg licht dat vinden wij fijn als opa en oma de wagen rijd bijna vanzelf

 3. Anne,Martijn en Loes
  18 juni 2019 / 16:56

  Super leuk wij hebben precies de zelfde. Vanaf welke leeftijd heb je jou kleine in de gewone zit gezet inplv de bak?