Home + 10 redenen waarom mensen jou ontvolgen op Twitter

10 redenen waarom mensen jou ontvolgen op Twitter

Tweet, tweet, je bent zo lekker bezig met Twitteren en je doet zo je best om het volgersaantal te laten stijgen. En toch lukt dat niet. Je krijgt er wel volgers bij, maar al een paar dagen later zie je dat deze weer afhaken. Of je krijgt helemaal geen volgers en je vraagt je af hoe dat kan.

De gouden tip voor meer volgers heb ik niet, anders had ik er zelf ook al duizenden gehad i.p.v. zevenhonderdnogwat. Maar er zijn wel redenen waarom mensen jou zouden kunnen ontvolgen. Hieronder staan er tien.

 1. Automatische DM’s; bloedirritant vind ik het, ik volg iemand en krijg dan automatisch een privéberichtje (DM) terug. Vaak staat er dan alleen maar in dat diegene je bedankt voor het volgen. Alsof diegene zelf verbaasd is dat jij hem/haar volgt! Iets minder irritant is het als het een bedrijf is die jou in ruil voor het volgen een gratis E-book aanbiedt. Maar dan nog, ik ben er geen voorstander van. Zorg juist dat diegene jou blijft volgen omdat jij waardevolle tweets stuurt.
 2. Niet actief; jij kan wel denken dat je heel actief bent door maar een paar keer per week wat te twitteren, maar je zal toch echt iets beter je best moeten doen. En zoek ook een beetje de interactie op.
 3. Té actief; dat is dan weer de andere kant. We weten dat een tweet niet zo heel lang te ‘leven’ heeft. En dat is best lastig. Jouw tweet staat voor altijd op het Internet (of je dat nu wilt of niet) en daar ben je je van bewust. Maar over een week is het oud nieuws en je wilt dat het nú gelezen wordt. En dus blijf je jouw nieuws constant twitteren en ga je ook nog actief in gesprek met anderen. Kortom, mensen zien in hun tijdlijn alleen maar tweets van jou. Ook dat kan irriteren en dus een reden zijn om jou te ontvolgen.
 4. Ruzie; waarschijnlijk heb jij wel een doel met Twitter en vaak is dat zakelijk. En ook al is dat niet zo, het is wel een medium dat vooral leuk bedoeld is en dus niet om ruzie te maken. Als iemand jou volgt en die ziet vervolgens alleen maar tweets van jou voorbij komen waarin jij met alles en iedereen ruzie maakt, is dat ook een grote afknapper. En wees je ook hier bewust dat ook deze tweets ALTIJD op Internet te vinden zullen zijn.
 5. Reclame; dit is een valkuil waar ik zelf ook in ben getrapt. Ik ben begonnen met Twitter voor mijn webshop. En ik wilde natuurlijk dat iedereen wist wat ik verkocht en dat deelde ik dan ook, heel erg vaak. Als je verder weinig nieuws te melden hebt is het volgens van alleen reclame natuurlijk niet leuk. Heeft ook mij veel volgers gekost, erg zonde.
 6. Vloeken; het lijkt een open deur en ik kan er kort over zijn, maar vloeken en anderen uitschelden op Twitter is not done!
 7. Teveel geautomatiseerde tweets; Deze kennen we allemaal al. 6 tweets achter elkaar van dezelfde persoon waarin alleen maar staat ‘ik heb een foto op Facebook geplaatst’ of de berichten die op Facebook worden gezet gaan automatisch naar Twitter (en andersom). Het staat erg onpersoonlijk en is ook vrij irritant. Je kan dan beter eens een tweet plaatsen en daarin vertellen dat je ook een Facebook pagina hebt en verteld de meerwaarde van het volgen van ook die pagina (misschien wel een winactie), dan zien mensen ook allebei zonder dat het vervelend wordt. En je geeft ze de keus.
 8. Niet reageren op tweets van anderen aan jou; ook een veel gemaakte fout. Je krijgt leuke reacties op een tweet van jou, maar jij reageert niet. Het maakt niet uit wat daar de reden van is. Maar weet wel dat Twitter een interactief medium is.
 9. Zeuren; dit zijn de tweets die niet leuk zijn om te lezen. Je mag natuurlijk kritisch zijn, maar dat kan ook op een leuke manier. Zeuren is een ander verhaal. Als je alleen maar zeurt wordt het ook niet erg gezellig. Dus een keer spierpijn na het sporten is niet erg, maar als je dan ook nog geen zin hebt om te gaan werken, je kinderen niet willen luisteren, je man weer jullie trouwdag is vergeten, de auto niet wilde starten etc. En dat heel vaak, is het niet meer leuk om je te volgen.
 10. Geen foto en/of biografie; je zou het niet zeggen, maar het gebeurd helaas nog erg vaak. Je hebt geen foto dus staat nog steeds als ei op Twitter. Zou jij een ei gaan volgen? I rest my case… 😉 Een andere gemaakte fout is het gebrek aan een Twitter biografie. Je hebt 160 tekens (dus 20 meer dan een gewone tweet) om te vertellen wie je bent, wat je doet en waar je over twittert. Mensen bepalen aan de hand daarvan of ze je gaan volgen. Doen ze dat, dan hebben ze een bepaalde verwachting van jouw tweets. Zorg dus ook dat deze in lijn zijn met jouw biografie.
(bron: www.twittermania.nl)

(bron: www.twittermania.nl)

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. addie
  6 februari 2014 / 20:27

  ik wil je wel blijven volgen maar door mijn gebrek aan kennis van Twitter kan ik je niet meer volgen….snap jij het nou nog ?