Home + Geveld door een hardnekkig virus kortom, ziek!

Geveld door een hardnekkig virus kortom, ziek!

Vandaag zou er een blogpost verschijnen over fashion, dat is namelijk mijn onderwerp voor de vrijdag.  Maar ik heb geen tijd en fut gehad om deze voor te bereiden, laat staan om te schrijven. Zo, deze bekentenis is er ook weer uit. Niet omdat ik er geen zin in had, maar simpelweg omdat ik te ziek was om dit te doen.

Om een lang zeur verhaal te voorkomen krijg je van mij de korte versie. Eind december en in januari heb ik drie keer een keelontsteking gehad. Dit is natuurlijk veel te vaak in zo’n korte periode, en de tweede keer ben ik er zo ziek van geweest dat ik me voor het eerst in ruim twee jaar ziek heb gemeld van mijn werk. En als ik me ziek meld wil dat wel wat zeggen hoor, ik geef namelijk niet zo snel toe 😉 Maar goed, na deze drie keer was mijn weerstand 0,0.

En nu zit Milan op de peuterspeelzaal. En iedere moeder herkent dit denk ik wel, dan worden ze vaker ziek! Ik weet dat ze dan weerstand etc. opbouwen, maar vervelend is het wel voor die kleintjes. Dus ook Milan werd afgelopen weekend geveld door een buikgriep. Heel zielig. Hij wilde niets eten, alleen maar drinken, maar ook dat hield hij niet binnen. Milan begon uit te drogen en binnen de kortste keren zaten we bij de huisartsenpost in een wachtkamer vol met kleine, zieke kinderen. In een kleine wachtkamer dus tel uit je winst!

Milan kreeg medicijnen en knapt stukje bij beetje op. Maar je raad het al, als je als moeder zijnde geen weerstand meer hebt én je bent (uiteraard) constant met je zieke kind bezig, krijg je ongetwijfeld er wat van mee. En dat heb ik geweten! Volgens de huisarts moest ik nu toch echt een keer rust nemen en flink aan de vitamine C. Dus heb ik bepaalde dingen af moeten zeggen (is ook niet mijn ding, maar het kon niet anders), hou ik Milan voor de zekerheid nog even thuis van de peuterspeelzaal (ook op aanraden van zijn juf), ben ik niet zo hysterisch aan het schoonmaken als anders en ben ik dus zoveel mogelijk aan het rusten.

En ik hou niet van rusten!

Dat zit niet in me. Ik ben niet het type wat van een middagdutje houdt. Ik ben het type dat werk voor een uur in een half uur probeert te doen zodat ik ook nog wat andere dingen kan doen. Ik vond zelfs mijn kraamhulp soms irritant als ze zei dat ik nu toch echt meer rust moest nemen. Maar goed, ik ben om. Ik moet wel, want dit gaat zo niet. Ik moet weerstand opbouwen zodat ik er weer tegenaan kan.

En toch, heb ik de afgelopen week wel blogs gepubliceerd, hoe kan dat dan? Alsof ik een vooruitziende blik had heb ik de meeste afgelopen zaterdag al geschreven! Dus nog voor Milan ziek werd, voordat ik ziek werd etc. Ik zat vol inspiratie (noem het een opleving of iets dergelijks ;-)) en bleef maar schrijven.

En ik heb daarmee weer wat geleerd, als je inspiratie hebt en vooral ook even tijd. Schrijf dan! Schrijf alles wat in je opkomt.

Je weet namelijk nooit hoe het loopt en belofte maakt schuld, je wilt natuurlijk wel blijven bloggen 😉

Toch waren er wel wat dingetjes die mij de afgelopen week blij maakten;

Milan was gevraagd om even te poseren voor het Algemeen Dagblad voor een stukje over winkeldiefstal. Hij mocht de foto’s van de winkeldieven aanwijzen. Hij denkt nu overigens ook dat hij beroemd is nu 😉

Milan (nog wel wat witjes) in het Algemeen Dagblad

Milan (nog wel wat witjes) in het Algemeen Dagblad

En QueenC werd deze week genoemd in een interessante blogpost van MamaMarketing over shopping2020. Je leest het hele artikel hier.

Screenshot van de vermelding van QueenC in artikel MamaMarketing over shopping2020

Screenshot van de vermelding van QueenC in artikel MamaMarketing over shopping2020

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Liefs Joke
    8 februari 2014 / 11:27

    Ja en dan komt het moment dat definitief het licht uit gaat en dat is het moment waar iedereen je al voor had gewaarschuwd.. Echt meis wees verstandig want iedereen heeft het beste met je voor en op deze manier kom je er echt niet. wees verstandig en luister naar de mensen om je heen want je gaat op deze manier helemaal de verkeerde richting uit en daar heeft niemand wat aan. Dan wachten ze maar een keer en naarmate je ouder wordt moet je toch meer aan je zelf gaan denken, echt Maris zo heb ik mezelf ook de vernieling in geholpen. Wat heeft het een gevecht gekost om er weer bovenop te komen, ze zakt snel af maar het kost zoveel moeite om er bovenop te komen dus wees verstandig. en neem er de tijd voor.
    Heel veel beterschap voor jou en ook voor Milan en een dikke beterschaps knuffel XXX