Home + 10 alledaagse dingen waar ik heel erg blij van word

10 alledaagse dingen waar ik heel erg blij van word

Als ik voor Mamablogger terugblik op mijn week, bepaalde situaties of het afgelopen jaar, dan realiseer ik mij dat we het ontzettend goed en leuk hebben met zijn viertjes. We zijn happy met elkaar, de kinderen zijn gezond, we hebben een fijn huis, werk waar we het naar ons zin hebben en we doen heel veel leuke dingen. Maar de echte blijmakers zitten in de kleine, alledaagse dingen. Je kan namelijk niet altijd alleen maar leuke dingen doen. Ik denk dat je juist gelukkig bent als je ook blij kan worden van alledaagse dingen. Dit zijn de 10 alledaagse dingen waar ik heel erg blij van word.

 1. De gewone dagelijkse dingen met de jongens. Een potje dammen met Milan, dansen met Floris, kletsen op de fiets als we naar school rijden, samen met Milan een afleveringen kijken van StukTV (Jachtseizoen en De Drop zijn serieus leuk haha) etc. Heerlijke momenten zijn dat, maar we staan er misschien te weinig bij stil.
 2. Meezingen in de auto. Muziek op zijn hardst (alleen als ik alleen zit) en lekker meezingen. Niemand die het hoort, heerlijk!
 3. Spreeuwen in de lucht. Je ziet ze nu steeds vaker; grote groepen spreeuwen in de lucht in de meest mooie vormen. Ik kan er echt uren naar kijken, zo ontzettend mooi!
 4. We zien hem niet zo vaak meer, maar als de zon schijnt gooi ik alle ramen open en hang ik het dekbed uit het raam. De was hangt buiten, ik zeem de ramen, we maken een wandelingetje, ik vind het allemaal even fijn. Het leven is sowieso een stuk leuker als de zon schijnt.
 5. Milan die blij uit school komt. Het is zo fijn als je kind blij uit school komt en vertelt dat ‘ie een leuke dag heeft gehad. Alle clichés zijn waar; als je kinderen gelukkig zijn, ben jij het ook.
 6. Op de peuterspeelzaal wordt iedere dag wel een foto gemaakt van Floris. Deze worden vervolgens in de app gezet zodat wij kunnen zien wat hij doet. Die foto’s zijn zo ontzettend fijn en waardevol. Ik zal er snel over schijven, want ze zijn echt heel leuk.
 7. Met Netflix of een goed boek op de bank. Even helemaal niets terwijl je in een totaal andere wereld zit. Dit soort dingen heb ik ook echt nodig om te kunnen ontspannen.
 8. Bloemen. Ik ben gek op tulpen en vind wildboeketten ook prachtig. Een bos met verse bloemen brengt gezelligheid, kleur en licht. Ik word er oprecht heel erg blij van.
 9. Een leuke dag op het werk. Lachen met collega’s, lekker werken en meters maken, het gevoel dat je ertoe doet, ergens naartoe werken, ik krijg daar energie van en daar word je vervolgens weer heel blij van!
 10. Wakker worden met kleine Floris tegen mij aan. Floris komt ’s nachts nog weleens bij ons liggen en tegen de tijd dat de wekker gaat slaat hij zijn armpjes om mij heen en kruipt ‘ie helemaal tegen mij aan. Heerlijk dat lieve, kleine lijfje. Ik blijf dan vaak heel stil liggen zodat ik nog naar hem kan kijken ?

Dit waren de 10 alledaagse dingen waar ik heel erg blij en gelukkig van word. Van welke kleine dingen word jij heel erg blij? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  23 februari 2020 / 16:10

  Mijn oudste namen we in het weekend wel eens bij ons in bed als ze vroeg wakker was in de hoop dat we met elkaar verder zouden kunnen slapen, maar nee.. die ging dan door het bed heen en weer rausen.. daardoor probeerden we het nooit om de jongste bij ons in bed te nemen, zodra zij wakker is in het weekend gaat één van ons eruit.. maar toen ik even terug ziek was en m’n man naar z’n werk was vertrokken, pakte ik voor het eerst (sinds ze een baby is) m’n jongste van nu anderhalf en nam haar bij mij in bed.. en zij is dus juist gek op knuffelen en draait zich dan steeds naar me toe en komt me steeds kusjes geven in bed.. dus dat doen we nu steeds in het weekend, echte gelukmomentjes hier!!!
  Verder kan ik erg genieten van muziek in de auto, muziek in de woonkamer tijdens het strijken en mooie bloemen op de salontafel. Hardlopen met fijne muziek vind ik ook érg fijn, zeker wanneer je in de flow komt en het rennen vanzelf gaat, op de automatische piloot, dat zijn ook echt fijne momentjes.. en een technische uitdaging die ik met goed gevolg weet af te ronden op mijn werk kan me ook elke werkdag blij maken! En een recept waarop ik me heb verheugd en wat dan echt een lekkere maaltijd blijkt te zijn, daar wordt ik ook echt blij van!! Maar mijn meest favoriete dagelijkse moment is wanneer ik m’n dochter uit school ophaal en ze die armpjes op me heen slaat..
  Fijn om zo even stil te staan bij dit soort alledaags geluk, hé?!

 2. 26 februari 2020 / 22:29

  Vandaag heb ik een bosje bloemen gekocht met korting, uit 1 van die bakken van de Appie. Ik ga mezelf daar vaker op trakteren, want bloemen in huis staan zo gezellig 🙂