Home + Zwangerschapsupdate #3 | Week 11

Zwangerschapsupdate #3 | Week 11

Ja! Vandaag ben ik officieel 12 weken zwanger en dat betekent dat het eerste trimester er zo goed als op zit. En ja, daar keek ik stiekem best naar uit, omdat dat toch weer een hele mijlpaal is. Voelt als een soort kleine overwinning al klinkt dat misschien heel suf. Hoog tijd om even terug te blikken op de afgelopen week in deze nieuwe zwangerschapsupdate…

Kwaaltjes

Ik ben nog steeds behoorlijk misselijk en hoewel dat vervelend is, is het ook mijn houvast. Ik heb altijd gehoord dat misselijkheid een goed teken is en daar houd ik mij aan vast. Zo lang ik misselijk ben gaat het nog goed daarbinnen. Slaat nergens op, want het zegt lang niet altijd wat, maar voor mij is het echt mijn houvast totdat ik de baby kan voelen. Gelukkig mag ik over twee weken weer naar de verloskundige…

Bron afbeelding: Prenatal app (aanrader!)

Kraamzorg

Dit was ook de week waarin ik kraamzorg aan moest vragen. Ik heb mij aangemeld bij het kraamzorgbureau waar we met Milan ook zaten en we hebben het aangevraagd bij de verzekering. Je moet het namelijk bij beiden melden/aanvragen. Nu is het even wachten op de bevestiging. Het lijkt wel heel vroeg om dat nu al te regelen, maar het wordt aangeraden. Zo weten ze zeker dat er iemand beschikbaar is voor ons en is alles ook ruim op tijd geregeld met de verzekering.

Geslachtsbepaling

Afgelopen week hebben we ook een afspraak gemaakt voor de geslachtsbepaling. Dit kan bij ons vanaf 16 weken en voor mijn gevoel duurt dat nog een eeuwigheid. In werkelijkheid weten we over een ruime maand of we een jongetje of meisje krijgen en de meningen zijn verdeeld. Patrick is er heilig van overtuigd dat we weer een jongetje krijgen terwijl mijn moeder heeft gedroomd over een meisje. Ik heb nog geen duidelijk voorgevoel, al neig ik wel naar een jongetje. Daar heb ik namelijk een theorie over: mijn vader kreeg alleen maar dochters en al zijn dochters die kinderen hebben, kregen alleen maar jongens. Daar zijn dus geen meisjes geboren. Als ik nu een dochter zou krijgen zou dat zijn eerste biologische kleindochter zijn. Ik denk dat hij vanaf zijn wolkje in de hemel dat ook wel erg mooi zou vinden. Maar ach, wat maakt het ook allemaal uit? Als alles er maar op en aan zit en alles het maar doet zoals het hoort. Over een paar weken weten we het!

Dit was alweer mijn zwangerschapsupdate. Er valt nog niet zo heel veel te vertellen.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *