Home + Money Issues | Alles op de grote hoop?

Money Issues | Alles op de grote hoop?

De vorige ‘Money Issues’ is alweer even geleden, maar werd wel enorm goed gelezen! Misschien ook wel logisch, want ik was behoorlijk eerlijk over de financiële zorgen die wij hebben gehad. En dat jarenlang. Niemand die iets aan ons merkte, maar ondertussen waren wij er dagelijks druk mee. En zo gaat dat soms in het leven, ik geloof erin dat ieder zijn deel vroeg of laat wel krijgt dus laten we vooral niet oordelen over een ander.

Maar goed, in deze nieuwe ‘Money Issues’ wil ik wat dieper ingaan op hoe wij de financiën hebben geregeld. Dit is namelijk best een dingetje bij veel stellen die gaan samenwonen. Gooien jullie alles op de grote hoop en betalen jullie daar alles van of hebben jullie ieder een eigen rekening en verdelen jullie de kosten?

Alles op de grote hoop

Toen wij 11 jaar geleden ons eerste huis kochten (we worden oud!) gingen we ook voor het eerst echt samenwonen. Wat betreft het regelen van de financiën waren we er al snel uit; alles ging op de grote hoop en daar zouden we alles van betalen. Een gezamenlijke rekening waar alles heen ging en waar we beiden een pasje van hadden. We konden allebei alles zien en één keer per maand maakten we de begroting voor de maand erop. Zo wisten we precies wat er al betaald was en wat er overbleef. Geen gedoe en niets hoeven uitrekenen.

Hoe doen we dat 11 jaar later?

Veel stellen verklaarden ons voor gek, want het is toch fijn om je eigen geld te hebben? Ja, klopt, maar dat hebben we ook. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat we nog nooit ruzie hebben gehad over geld. We sparen, sparen voor Milan en als de één een cadeautje wilt kopen voor ander, pinnen we gewoon en betalen we het vervolgens contant. Of ik bestel iets en betaal het met een acceptgiro. Dat is dus echt geen probleem.

Verder maak ik nog steeds iedere maand de begroting en Patrick checkt hem altijd even na. Daarnaast kunnen we allebei alles bijhouden via de app. Heel erg transparant dus en daar zijn we blij mee.

We snappen dat anderen het op een andere manier doen, maar wij zouden niet anders willen. We delen hetzelfde huis, bed, zijn getrouwd, hebben een kind en er is er één onderweg dus waarom zouden we de bankrekening niet delen? Misschien heel erg old school, maar we worden toch oud dus wat maakt het uit 😉

Hoe hebben jullie de financiën geregeld? Gooien jullie alles op de grote hoop of hebben jullie alles verdeeld? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

  1. Sandra
    11 april 2017 / 08:06

    Wij hebben 1 gezamenlijke voor de hypotheek en andere zaken voor het huis. Ja moest bij de bank zelf afgetrokken worden.. en verders zijn we van elkaars rekening gemachtigd en pinnen van elkaars rekening. Dus meerdere kleine hoopjes waar we van pinnen..