Home + Zwangerschapsupdate #13 | Week 21

Zwangerschapsupdate #13 | Week 21

Ook week 21 is weer voorbij gevlogen en de week was op zijn zachtst gezegd druk. Druk op het werk, maar ook thuis met allerlei afspraken. Verder kreeg ik voor het eerst sinds lange tijd een blaasontsteking (balen!) en merk ik dat fietsen steeds zwaarder wordt. Lees je mee?

Blaasontsteking

Ik ben helaas bekend met blaasontstekingen. Toch had ik er al vanaf begin vorig jaar geen last meer van gehad en ik let overal op om het maar te voorkomen. Toch merkte ik dinsdag al dat het niet heel lekker zat. Als je het al zo vaak hebt gehad als ik voel je het echt wel aankomen. Ik had voor mijn werk een afspraak waar ik op de (bak)fiets heen ging en ik merkte toen al dat ik flink veel last kreeg. En ja hoor, eenmaal terug op mijn werk was het hek weer van de dam.

Ik wilde liever geen antibiotica nu ik zwanger ben dus belde ik de huisarts voor advies. De assistente maakte zich drukker dan ik, want ik moest meteen langskomen. Juist omdat ik zwanger ben schijnt blaasontsteking gevaarlijk te kunnen zijn. Ik kon alleen niet weg van mijn werk en bij hoge uitzondering kreeg ik meteen een kuurtje. Die sloeg ’s avonds al aan dus ik heb er gelukkig niet teveel last van gehad. Deze week moet ik alles weer laten controleren en dan hoop ik dat het weer op orde is.

Bron afbeelding: Prenatal app

Niet meer zo mobiel

Ik wil heel erg veel. Patrick was bijvoorbeeld zaterdag aan het werk en ik ben met Milan gordijnen gaan uitzoeken voor zijn kamer. Daar zag ik ook nog een heel gaaf klein lockerkastje die perfect op zijn kamer past. Hup, die nam ik mee als nachtkastje voor hem. Omdat Pat er niet was heb ik alle gordijnen zelf op maat gemaakt en gestreken en heb ik daarna dat kastje nog in elkaar gezet. Ik ben er vier uur mee bezig geweest en heb al die tijd niet gezeten. Dat voel ik nu echt wel ook al wil ik er niet aan toegeven.

Ook het fietsen doet soms echt zeer net als stukken lopen, ik merk gewoon dat dat nu al zwaarder wordt en daar baal ik van. Zeker omdat ik ook veel afspraken heb voor mijn werk waar ik op de fiets naar toe ga. Dat wordt toch wat vaker de auto pakken…

Shoppen!

Ook ben ik afgelopen week met mijn moeder wezen shoppen in Rotterdam. Ik mocht de Blije Doos ophalen en we zagen nog veel meer leuks. Ik kocht overigens nog twee heel fijne jurkjes bij Primark voor €8,- waar mijn buik nog lekker in kan groeien. Deze jurkjes hebben ze altijd op voorraad (in tegenstelling tot Zeeman) en zijn er in verschillende kleurtjes. Zal ik ze binnenkort eens laten zien?

Vanavond mag ik weer naar de verloskundige en dan zal ik het eens hebben over de blaasontsteking en het feit dat ik steeds vaker last krijg van mijn buik. Misschien heeft zij nog tips.

Verder kabbelt alles rustig door. Tot volgende week!

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 19 juni 2017 / 08:15

  Blaasontstekingen heb ik ook heel veel en tijdens de zwangerschap heb ik er 9x last van gehad, met 8 antibioticakuren. Ik wilde er ook liever niet aan, maar blaasontstekingen kunnen weeen opwekken, daarom doen ze er zo bangig over 😉
  Fijn dat alles verder wel goed gaat. Minder mobiel zijn is onhandig, maar dat hoort erbij helaas.

  • 19 juni 2017 / 11:19

   Hier ook heel veel blaasontsteking. Is je urine op kweek gestuurd? Je kunt GBS drager zijn en dat kan erg gevaarlijk zijn voor je baby tijdens en na de geboorte. Niet om je bang te maken en misschien weet je al van het bestaan ervan, maar check het even of het gecontroleerd is.

   • 19 juni 2017 / 13:16

    Nee, het is nog niet op de kweek gezet, dit ga ik aanstaande woensdag doen. Ik heb net even opgezocht wat GBS precies inhoudt en ga het vanavond ook even voorleggen aan de verloskundige. Dank voor je bericht! Ben overigens vorig jaar naar de uroloog geweest voor onderzoeken i.v.m. de blaasontstekingen (geen prettige onderzoeken trouwens), en daar is toen niets uitgekomen, maar dat zegt niet altijd wat.

  • 19 juni 2017 / 13:18

   Jeetje, dat is vaak zeg! Dat van de weeën wist ik overigens niet. Heeft ze me ook niet verteld haha. Misschien maar goed ook 😉 Yep, hoort er allemaal bij, maar hoop voorlopig nog wel op mijn bakfietsje overal heen te crossen haha.