Home + Zo zorg je voor mooie, gladde benen deze lente

Zo zorg je voor mooie, gladde benen deze lente

Yes! De lente is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om onze mooie benen weer te laten zien. Maar, voordat we onze rokjes en shorts uit de kast halen, is het belangrijk om onze benen de juiste verzorging te geven. Want hoe fijn is het om met gladde benen de eerste zonnestralen te betreden? In dit artikel geven we je tips voor het krijgen van mooie en vooral gladde benen deze lente.

Tip 1 – Ontharen

Het ontharen van je benen is de eerste stap naar gladde benen. Er zijn verschillende manieren om te ontharen, zoals scheren, waxen, epileren of het gebruik van een ontharingscrème. Kies de methode die het beste bij jou past en zorg ervoor dat je het regelmatig doet om het gewenste resultaat te behouden. Hoe vaak je je wilt scheren of de ontharingscrème wilt gebruiken, is natuurlijk helemaal aan jou. Vaak wordt de ontharingscrème om de één à twee weken herhaald; dit is afhankelijk van hoe snel de haargroei terugkomt. Voor het scheren hangt het helemaal af van wat je zelf graag wilt. Sommige vrouwen scheren bijvoorbeeld dagelijks, terwijl andere om de paar dagen scheren. Het is wel goed om je huid te laten rusten tussen de verschillende scheerbeurten om irritatie te voorkomen.

Tip 2 – Scrubben

Het scrubben van je benen is niet alleen een praktische stap in je dagelijkse routine, maar kan ook een heerlijk verwenmoment! Door regelmatig je benen te scrubben, kun je dode huidcellen verwijderen en de bloedcirculatie stimuleren. Dit resulteert in een zachtere huid en kan helpen bij het voorkomen van ingegroeide haartjes en scheeruitslag. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om eerst je benen te scrubben en dan een IPL epilator te gebruiken. Een IPL ontharingsapparaat is een apparaat dat gebruik maakt van Intense Pulsed Light (IPL) technologie om ongewenste haargroei te verminderen of te verwijderen. Perfect voor drukke vrouwen omdat het een handige en tijdbesparende manier biedt om binnen no-time ongewenste haargroei te verminderen.

Tip 3 – Hydrateren

Last but not least! Het is altijd belangrijk om je benen goed te hydrateren, vooral na het ontharen en scrubben. Kies een vochtinbrengende crème die bij jouw huidtype past en breng deze royaal aan op je benen. Hierdoor blijft je huid zacht en soepel en voorkom je droogheid en schilfering.

Door regelmatig te ontharen, scrubben en hydrateren, zorg je voor mooie, gladde benen deze lente. Experimenteer met verschillende ontharingsmethoden en verzorgingsproducten totdat je de juiste combinatie vindt die het beste werkt voor jouw huidtype en levensstijl. En vergeet niet om vol vertrouwen te genieten van je mooie benen!

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *