Home + Kinderbijslag april 2023, zo besteden wij het

Kinderbijslag april 2023, zo besteden wij het

Als het goed is wordt de kinderbijslag vandaag gestort. Dat vinden wij ouders altijd fijn, maar deze keer is het extra mooi meegenomen, want de bedragen zijn per 1 januari verhoogd. Dit merkten we overigens nog niet bij de kinderbijslag van januari, omdat die betaling werd gedaan over het laatste kwartaal van 2022. Maar vanaf april 2023 krijgen we de nieuwe bedragen wel op onze rekening gestort. Wat wij er dit keer mee doen lees je hieronder.

Kinderbijslag april 2023, de bedragen zijn verhoogd

Normaal gesproken zouden we de kinderbijslag begin april krijgen, maar dat valt in een weekend. Ik vermoed dat we de kinderbijslag daarom vandaag gestort krijgen. De bedragen zijn dus verhoogd en dat is mooi meegenomen in deze dure tijd. In totaal krijgen wij vandaag €655,13 gestort. In januari was dit overigens nog €552,05. Dat scheelt ruim €100,-. In ieder geval zijn dit de nieuwe bedragen per kind, per kwartaal:

Bedrag per kind per kwartaal
Leeftijd kindBedrag
 0 tot en met 5 jaar€ 269,76
 6 tot en met 11 jaar€ 327,56
12 tot en met 17 jaar€ 385,37

Zo besteden wij de kinderbijslag van april 2023

De kinderbijslag is een flink bedrag welke we meestal op de “grote” hoop gooien, of op de spaarrekening zetten. En in oktober leggen we dit bij de verjaardagen van de jongens voor onder andere de taarten en de boodschappen. Dat scheelt dan toch weer.

Dit keer doen we het anders: beide jongens hebben behoorlijk wat kleding dus er is niet veel nodig behalve nieuwe schoenen en voor beide jongens een zomerjas. Hiervoor reserveren we voor beide jongens een bedrag. Dat is niet de gehele kinderbijslag. Het resterende deel van de kinderbijslag gaat naar de spaarrekeningen van de jongens. Het gereserveerde bedrag gaat in een digitaal potje voor het overzicht.

Milan heeft al een voorschot genomen en al schoenen gekregen toen we in Utrecht waren. We waren toen bij Prime 030 waar ze te gekke Nikes hebben en we kochten nieuwe Jordans voor hem. Dat betekent wel dat hij nu geen nieuwe schoenen meer krijgt. Als hij die wil, moet hij deze van zijn eigen geld kopen, want Jordans zijn behoorlijk prijzig.

Voor Milan hebben we dus alleen een zomerjas nodig en voor Floris moeten we alles nog. Wat vervolgens eventueel overblijft, blijft in het potje zitten voor nog wat zomerkleding.

Zo pakken wij het dit keer aan. Hebben jullie al een bestemming voor de kinderbijslag? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Bianca
  31 maart 2023 / 06:01

  De kinderbijslag wordt bij ons gelijk gestort op de spaarrekening van onze zoon.

 2. Else
  31 maart 2023 / 06:52

  Leuke blog!
  Ik stop sinds januari de kinderbijslag in een apart (digitaal) potje en koop hier de kleding/schoenen en andere benodigdheden voor van mijn zoon. Als er wat over blijft zetten we dit extra op zijn spaarrekening.

 3. Jet
  31 maart 2023 / 07:17

  Wij doen sinds de geboorte eigenlijk al kleding kopen van dit potje, soms heel lang weinig nodig en soms is het in een keer op. Maar ook alles wat ik verkoop via vinted stort ik weet terug in dat potje ( aparte rekening voor de kbs) zo heb ik altijd een gevuld potje voor ze en als ze dus zelf iets zien wat ze graag willen qua kleding halen we het daaruit.
  Ideaal!
  Nu bij Van der Ven al heel veel zomerse kleding gekocht van het januari potje dus alles wat nu binnen komt hoeven we alleen nog nieuwe schoenen van te kopen.

 4. Deborah
  31 maart 2023 / 22:27

  Ik kreeg deze maand voor het eerst kinderbijslag! Mijn dochter is afgelopen oktober geboren, dus dan moet je lang wachten! We hebben besloten om de kinderbijslag ieder kwartaal naar een digitaal spaarpotje over te maken, deze is dan voor later. Voor bijv. studie oid.