Home + Zo regelen wij deze zomervakantie de oppas voor Milan en Floris

Zo regelen wij deze zomervakantie de oppas voor Milan en Floris

Zes weken zomervakantie is natuurlijk leuk, maar de meeste ouders zijn niet zes weken vrij. Sterker nog, die zijn vaak maar de helft vrij dus drie weken. Wij ook en dat betekent dat we toch wat moeten regelen voor Milan en Floris. Gelukkig willen opa en oma dit graag doen, maar we willen ze ook niet drie weken lang op laten passen, want dat is best veel. En daarom hebben we een paar jaar geleden een constructie bedacht die nog steeds heel goed werkt.

Ieder drie weken vakantie, maar niet tegelijk

Patrick en ik hebben ieder drie weken vakantie, maar niet tegelijk. We hebben een overlap van twee weken. Dat betekent dat Patrick vanaf volgende week al vakantie heeft en ik volg de week erna. We overlappen dan twee weken en als Patrick weer aan het werk gaat heb ik nog één week vrij. Zo hebben we al vier weken van de zomervakantie rond en kunnen we nog wel twee weken weg als we dat zouden willen.

De overige twee weken

De overige twee weken hebben we opa en oma die gelukkig kunnen en willen oppassen. Ze passen dan niet de volledige weken op, maar de maandag en de dinsdag. Zij passen dus in totaal 4 dagen op. Ik ben namelijk de woensdagen vrij en Pat op donderdag en vrijdag. Van de 42 vakantiedagen hebben we dus maar vier dagen oppas nodig!

Ik ben heel blij dat we het op deze manier hebben kunnen regelen en dat we dit kunnen doen met behulp van opa en oma. Dat scheelt enorm en de kinderen vinden het fantastisch daar! Ik kan iedereen deze constructie (van de weken en de overlap) aanraden. Niet alleen omdat het enorm scheelt, maar ook om dat jullie op deze manier nog een weekje extra qualitytime hebben met de kinderen. Heerlijk toch voor zowel jullie als voor hen!

Hoe hebben jullie de opvang voor de kinderen tijdens de vakantie geregeld? Ik ben heel benieuwd, misschien kunnen we elkaar helpen! Laat je tips of ideeën hieronder achter in de comments.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 24 juli 2018 / 08:23

    Altijd fijn de oma’s en opa’s die willen oppassen.
    Ik werk in het onderwijs. Hiervoor heb ik maar twee dagen opvang nodig. Deze twee dagen gebruik ik voor voorbereiding nieuw schooljaar. Dus te klagen heb ik niet….

  2. Sandra
    24 juli 2018 / 09:17

    Wij zijn eerst 3 weken vrij, dan gaan ze op dinsdag naar BSO en donderdag een ochtend en vrijdag de hele dag naar opa en oma