Home + Zo maak je een speelhoek voor kinderen met een flink leeftijdsverschil!

Zo maak je een speelhoek voor kinderen met een flink leeftijdsverschil!

Zoals jullie misschien wel weten hadden wij hier beneden een enorme Legotafel staan voor Milan. Super gaaf, maar ook super gevaarlijk als Floris straks gaat kruipen. We moesten dus iets anders verzinnen en dat was makkelijker gezegd dan gedaan. We moesten namelijk een plek hebben voor al die LEGO® én Floris moet er ook veilig kunnen spelen. Dit is hoe we het hebben opgelost…

Een plek voor alle LEGO®

Het begon allemaal met het vinden van een goede plek voor alle LEGO®. Al snel bedachten we dat dat een kast moest zijn die we af kunnen sluiten zodat Floris hem niet open kan maken. We vonden een gave, stalen kast bij Kwantum die we graag wilden hebben. Stoer, stevig én hij paste qua formaat tegen de muur. Het enige probleem was dat niet alle LEGO® erin paste. Gelukkig kon er nog het één en ander naar opa en oma en konden wij beginnen met inrichten!

De onderste plank is dicht en daar zit dus geen glas voor. Floris kan dus niet meteen bij het glas zodra hij begint te kruipen. Daarnaast is het fijn dat we daar alle blikken met losse stenen in kunnen zetten, want zo staan ze niet in het zicht. Verder zit er bovenaan de kast een haakje zodat de kast niet zomaar open kan. Ideaal!

Het speelgoed van Floris

Floris heeft nog niet zoveel speelgoed, maar het begint te komen. Zo kreeg ik van mijn collega’s een aantal dozen Duplo als kraamcadeau, ideaal! Verder heeft hij wat houten blokken en ander klein speelgoed. Dit wilden we graag kwijt in een speelgoedkist, maar we waren er nog niet echt naar op zoek totdat we deze bij toeval tegenkwamen. Deze paste perfect bij de kast en de rest van het nieuwe interieur!

Wat is hij gaaf hè? Ik vertel je zo waar ik dit allemaal kocht en wat het kostte.

Het auto/speelkleed

Bijna iedere jongensmoeder heeft wel een auto/speelkleed in huis, maar laten we eerlijk zijn; die grote groene zijn niet heel erg mooi. Deze vonden we wel heel erg leuk én hij past bij ons interieur. Daarbij kunnen we deze makkelijk opvouwen en in de kist doen als we hem niet gebruiken.

Wat kostte deze speelhoek?

  • De kast kost €395,-
  • De speelgoedkist kost €60,-
  • Het auto/speelkleed kost €25,-

Dit hebben we allemaal gekocht bij Kwantum! Geen spon, we hebben alles zelf betaald.

Milan heeft een veilige plek voor zijn LEGO®, Floris heeft opbergruimte voor zijn speelgoed en er is heel veel ruimte op de grond om samen te spelen. Als Milan met zijn LEGO® wilt spelen halen we het voor hem uit de kast en kan hij aan de nieuwe eettafel spelen. Zo kan Floris er alsnog niet bij.

Het enige waar we goed op moeten letten zijn de glazen deurtjes van de kast, maar daar kan Floris pas bij als hij gaat lopen. We zullen hem dan goed moeten leren dat hij daar vanaf moet blijven.

Zo hebben we een speelhoek gecreëerd waar ze ondanks het leeftijdsverschil samen in kunnen spelen en wij hebben een leuke hoek die helemaal past bij de rest van ons interieur. Dat oogt toch een stuk rustiger, want onze woonkamer is ook niet heel groot.

Wat vinden jullie van deze speelhoek? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties