Home + Zo kom je aan Pietenplaatjes!

Zo kom je aan Pietenplaatjes!

Zijn jouw kinderen ook al in de ban van de Pietenplaatjes? Op veel scholen zijn ze bezorgd, maar ik lees zo her en der op social media dat niet alle klassen deze hebben. Dat is voor veel kinderen best vreemd, want op het Sinterklaasjournaal wordt gezegd dat ze echt op alle scholen aanwezig zijn omdat de nieuwe Pieten ermee moeten leren lezen. Kortom, ik merk dat er best wel vraag is naar de Pietenplaatjes en ik ben niet de enige ouder die al heeft gekeken of ze ergens te bestellen zijn. Dat zijn ze niet, maar je kunt er wel aan komen en je kinderen enorm verrassen!

Hoe kom je aan Pietenplaatjes?

Het is eigenlijk heel simpel; het enige wat je nodig hebt is een computer en een printer. Je gaat naar de site van het Sinterklaasjournaal en je klikt op ‘bekijk hier alle Pietenplaatjes’. Daar zie je er een aantal staan en de andere kun je gewoon openen. Vervolgens maak je er knipseltjes van. Op Windows vind je onder start het knipprogramma. Hiermee kun je heel eenvoudig de plaatjes omtrekken en die opslaan als afbeelding. Op de Mac doe je dat met de toetsen Command + shift + 4.

Zodra je ze allemaal hebt, zet je ze in Word en vervolgens print je die bladzijdes uit! Voila, nu heb jij Pietenplaatjes!

Ik heb overigens een hele fijne Epson printer waarmee je tot wel 14.000 printjes kunt maken voordat je de inkt hoeft te vervangen. Hierover vertel ik binnenkort meer!

Je kunt ze zo vaak uitprinten als je wilt! Zo kun je er ook memorie mee spelen!

Hoe kom je aan het leesplankje?

Ook dat is best simpel; op de site van het Sinterklaasjournaal kun je het plaatjesspel spelen. Zodra je op start klikt zie je het lege leesplankje. Ook nu maak je er weer een knipsel van en plaats je de afbeelding in Word. Print hem uit en plak hem op stevig karton. Als je hem in spiegelbeeld uitprint kun je hem ook zelf op hout afdrukken. Ik doe dat weleens met foto’s en ook dat is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een plankje en wat crea podge van Action. In dit artikel leg ik je uit hoe je dit doet.

Dus wil jij je kinderen vanmiddag heel gelukkig maken en ben je zelf wel toe aan een rustige middag? Print ze dan uit en je hoort ze de hele middag niet meer 😉

En mocht je de site van het Sinterklaasjournaal nog niet hebben bekeken, het is een aanrader! Hij is echt heel erg leuk!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 28 november 2018 / 08:33

  Hier kreeg mijn zoontje de pietenplaatjes op school! Echt super leuk! Ik weet alleen niet of hij het leesplankje ook nog gaan krijgen.

 2. Samantha
  28 november 2018 / 09:44

  Wat jammer dat niet alle scholen mee doen!
  Ik heb helaas geen kleuren printer 🙁

 3. Yasmin
  8 december 2018 / 17:42

  Goede Middag ik wil graag Pietenplaatjes verzamelen Maar…. er is een klein probeempje ik weet niet hoe kunt u me helpen Hartelijk Bedankt.

 4. 8 december 2018 / 17:44

  Goede Middag ik wil graag Pietenplaatjes verzamelen Maar… er is een klein Probleempje ik weet niet hoe Kunt u me helpen? alvast Hartelijk Bedankt!?