Home + Qua uiterlijk zijn ze bijna identiek, qua karakter niet…

Qua uiterlijk zijn ze bijna identiek, qua karakter niet…

Toen Floris werd geboren zagen we meteen dat hij bizar veel op zijn grote broer leek. Toen we de eerste foto’s naar familie stuurden kregen we dat van hen ook meteen terug. De gelijkenis is echt enorm en nu Floris ouder is, is het nog steeds een kopietje van zijn grote broer. Als ik foto’s van Milan (van dezelfde leeftijd als Floris nu) naast die van Floris leg is het bijna hetzelfde kind. We stonden er eigenlijk helemaal niet bij stil dat de karakters wel enorm konden verschillen. We merken nu al dat de jongens verschillende karakters hebben…

‘Dat doet ‘ie anders nooit’

Milan namen we overal mee naartoe en wat er ook gebeurde, Milan gedroeg zich voorbeeldig. We hebben nooit te maken gehad met een driftbui in de supermarkt of iets dergelijks. Hij ging gewoon mee in de flow en vond alles prima. Dat is tot op de dag vandaag nog zo. Hij houdt van spontane acties, gezelligheid en vindt alles eigenlijk wel leuk. Hij gedraagt zich prima aan tafel en we hoeven hem ook niet zoet te houden met een telefoon of tablet. Aan stokbrood met kruidenboter heeft hij al genoeg 😉

Floris is echter een heel ander verhaal! Die gaat gewoon mee, en we vinden dat ‘ie er gewoon aan moet wennen, maar hij kan de boel flink op stelten zetten 😉 Zo gingen we tijdens de Sinterklaasintocht even lunchen in de stad. Het was er enorm druk en Floris was er eigenlijk wel klaar mee. Toch wilden we even wat eten, maar waar we geen rekening mee hadden gehouden was dat het ook daar enorm druk was. Normaal hebben we onze bestelling redelijk snel, maar dat was nu wel anders. Floris vond het wachten allemaal veel te lang duren en zette het op een brullen. Uh, dat doet ‘ie anders nooit… Dit was echt de eerste keer en ik voelde de blikken van de andere gasten al. Je voelt je echt enorm opgelaten en dat waren we helemaal niet gewend.

Patrick zette Nijntje aan op zijn telefoon, maar Nijntje kreeg een klap. Floris had er echt geen zin in haha.

Het kwam goed toen hij uiteindelijk zijn eten kreeg, maar het mannetje was gewoon moe. Het was dat we het eten al hadden besteld anders waren we toch naar huis gegaan.

We merken dat Floris hier gewoon wat anders in is dan Milan. We nemen hem nog steeds gewoon mee, maar houden wat meer rekening met het feit dat hij wel uitgeslapen moet zijn.

Andere, kleine dingetjes

Verder merken we het verschil in karakter in andere, kleine dingetjes; Floris kan behoorlijk driftig zijn (heeft ‘ie van mij) en is sowieso drukker in zijn doen en laten. Als we hem omkleden gaat hij alle kanten op bijvoorbeeld. Dat deed Milan niet. Die had er ook niet altijd even veel zin in, maar hij vond het ook geen groot probleem.

Hoe vinden we die verschillende karakters?

Leuk! Het is heel leuk om te zien hoe ze zich allebei op hun eigen manier ontwikkelen en het blijft bijzonder om te zien dat ze qua uiterlijk zoveel op elkaar lijken en qua innerlijk zo van elkaar kunnen verschillen. Wat ze gemeen hebben met elkaar? Ze zijn allebei verschrikkelijk lief!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *