Home + Zin of onzin? De naam van je kind als domeinnaam registreren…

Zin of onzin? De naam van je kind als domeinnaam registreren…

Tsja, ik ben iemand die nog weleens een domeinnaam registreert. En ik wil het best met je delen hoor. Zo was ik, met alle mamablogs van dit moment, heel verbaasd dat www.mamablogger.nl nog niet geregistreerd was. Nu dus wel 🙂 En zo zijn er nog wel een paar. Dit kan trouwens best lucratief zijn, want zo vertelde één van mijn klasgenoten laatst dat zij dat ook weleens deed en een domeinnaam toch goed heeft verkocht.

Maar terwijl ik dus aan het nadenken was over een nieuwe, goede domeinnaam bedacht ik mij dat het ook weleens handig zou kunnen zijn om de naam van je kind vast te leggen als domeinnaam. Ik gebruik mijn eigen naam voor deze blog, maar ik weet dat ik een naamgenoot heb. En M. heeft bijvoorbeeld een voornaam die relatief vaak voorkomt en ook de naam Kenter is niet super zeldzaam. Stel dat hij later iets voor zichzelf wil beginnen of weet-ik-veel-wat, en hij wilt zijn naam gebruiken als domeinnaam, hoe zuur is het dan als deze al bezet blijkt te zijn?

We zijn met zijn allen bijna de hele dag online en als ik kijk naar de voorspellingen zal dat over 10 jaar alleen maar meer zijn. De ontwikkelingen gaan razendsnel. En als ik me dan ook nog bedenk dat ik misschien wel misbruik van zijn naam kan voorkomen of kan beperken, is het misschien wel de juiste keuze. Ik heb daarom de naam van mijn zoontje als domeinnaam geregistreerd. Misschien een tikkeltje hysterisch, maar ach, voor die paar euro per jaar ga ik er niet van failliet.

Maar wat vinden jullie hiervan? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie mening. Heb je hier weleens bij stilgestaan? En nu je erbij stilstaat, wat vind je ervan, zin of onzin? Let me know!

domeinnaam registreren me de naam van je kind, mamablogger, Marisca Kenter

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 11 november 2014 / 10:01

  Oooh jij hebt dat domein dus! 😉 Ik heb mama-blogger.nl 😉
  Maar inderdaad ook het naamdomein van mijn zoon vastgelegd. Ik ben dus net zo ‘hysterisch’ als jij. Of toekomstgericht. Net hoe je het wilt noemen.

  • 11 november 2014 / 15:08

   Haha Petra, ik heb dat domein pas sinds een week hoor 😉 Hij was beschikbaar dus heb hem maar door laten linken naar deze blog. Dan heeft ‘ie alvast een functie dacht ik maar.
   Wel grappig dat jij er hetzelfde over denkt als ik. Ik vind ons heel vooruitstrevend 😉

 2. 11 november 2014 / 22:12

  Ik heb er nog niet bij stilgestaan, maar een domein is zo duur niet meer , dus denk dat het wel een goed idee is.

  • 11 november 2014 / 22:19

   Grappig dat je er zo over denkt, ik heb al meer positieve reacties gehad. Ik dacht echt dat het heel hysterisch was 😉