Home + De juf op de thee…

De juf op de thee…

M. zit twee weken op school en op zijn school is het gebruikelijk dat de juf op een huisbezoekje komt. Na school komt de juf mee naar huis voor een kopje thee. Een goed moment om te horen wat hun eerste indruk is van M. Hoe het deze weken is gegaan, de juf kan de thuissituatie beoordelen en ook ik had wel wat puntjes om te bespreken. Kortom, ik was blij dat dat deze mogelijkheid er was.

Gisteren was het dus zover, M. en ik wachtten na schooltijd op de juf en de juf fietste gezellig mee naar huis. Eenmaal thuis was M. door het dolle heen. Hij wilde alles, maar dan ook echt alles, laten zien aan zijn juf. Van de Lego tafel, tot de tuin, zijn slaapkamer (en de onze!) en weer terug, de juf kreeg een complete tour. En ik liep er maar achteraan en hintte subtiel dat we weer naar beneden moesten. Gelukkig begreep de juf de hint 😉

Daarna was het tijd om het echt ergens over te hebben. Wat fijn was om te horen is dat M. erg vrij is en het kaas niet van zijn brood laat eten. Gelukkig maar. Ook moet hij nog wel wat leren hoor, en het is fijn dat we daar nu samen met de juffen op kunnen letten. Ook ik had wat puntjes wat betreft de communicatie aan het begin van het schooljaar en het was goed om dit te bespreken zonder dat er andere kinderen en ouders zijn. Gelijk nog even gehoord wat er tijdens Sinterklaas gebeurt (gewoon zwarte pieten in ieder geval) en alle andere leuke dingen die er in december staan te gebeuren en ik was weer helemaal bij.

En dat was maar goed ook, want ik moet bekennen dat ik door de gebrekkige communicatie in het begin ook wel mijn twijfels heb gehad. Vol goede moed gaan we weer verder!

juf op huisbezoek, mamablogger, Marisca Kenter

Alles stond klaar voor het bezoekje van de juf!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 11 november 2014 / 13:05

  Waaw is dit altijd de gewoonte in Nederland? Gaat de juf bij alle kindjes thuis op visite? Ik ben zelf juf in België maar en dit nog nooit gedaan. Denk ook niet dat het de bedoeling is bij ons. Hier wil ik wel meer van weten hihi. Groetjes

  • 11 november 2014 / 15:11

   Hoi Nathalie,

   Wat leuk een Vlaamse lezeres! Het is niet bij alle scholen een gewoonte hoor, maar wel op de school van mijn zoontje. Vind dit heel goed omdat juffen op die manier ook wat van de thuissituatie meekrijgen. Daarnaast is het ook niet verplicht hoor. Ik vond het echter wel prettig omdat ik zo wat langer de tijd had om het één en ander door te nemen met de juf zonder dat je gestoord wordt door andere ouders, collega leerkrachten of anderen. En mijn zoontje vond het ook heel leuk om alles aan de juf te laten zien, dus hij was ook niet zenuwachtig.

   Dus wanneer het niet verplicht is, is het misschien wel een idee voor bij jullie?

 2. 11 november 2014 / 22:13

  Wat fijn om te lezen dat alles goed gaat met M op school.