Home + Zijn jouw kinderen ook zo toe aan de zomervakantie?

Zijn jouw kinderen ook zo toe aan de zomervakantie?

Zo’n beetje iedere moeder in mijn omgeving is aan het aftellen naar de zomervakantie. Niet alleen omdat we er zin in hebben, maar ook omdat de kinderen er aan toe zijn. Ze zijn hangerig, moe, hebben een grote mond of zijn juist heel stil. Hoog tijd dat de zomervakantie begint!

Ziek en geen zin meer

Hier duurt het nog anderhalve week voordat de vakantie begint en dat is te merken hoor. Milan is er eigenlijk wel helemaal klaar mee. Het is ook niet zo gek; een heel jaar lang een continurooster en volgens mij is hij gedurende dit schooljaar maar één keer één dag ziek geweest. Verder was hij er altijd én kreeg hij ondertussen ook nog een broertje. Weliswaar in de herfstvakantie, maar het was toch een hele verandering. En nu, aan het einde van het schooljaar, merk je dat het lampje uitgaat. Hij blijft ’s morgens langer op bed liggen, is moe en was maandag zelfs ziek. Zo kennen we Milan helemaal niet dus het is wel duidelijk dat hij tijd nodig heeft om bij te tanken.

Drukke laatste weken

In de laatste weken voor de vakantie is het nog behoorlijk druk. Zo hebben we laatst een zomermarkt gehad, maken ze alle werkjes en boekjes in een rap tempo af, gaan ze wennen in hun nieuwe klas bij de nieuwe juffen en daarna komt natuurlijk het rapport. Ook dat is mega spannend ook wat weten we wel dat dat goed zit. Althans, het moet wel heel gek lopen als dat opeens niet zo zou zijn 😉 Later deze week vertel ik daar meer over.

Opladen in de zomervakantie

We merken dat hij in de eerste week van de zomervakantie echt bij moet komen. Even niet teveel ondernemen en gewoon doen waar hij zin in heeft. We laten hem dan maar een beetje zijn gang gaan. We hanteren uiteraard nog steeds dezelfde regels (bijvoorbeeld met betrekking tot het gebruik van de iPad), maar we zijn wel wat minder streng. Daarna komt hij wat meer bij en  komen we in een lekker vakantieritme. Als we zelf vakantie hebben blijven we langer op bed liggen en hebben we minder haast. Kan er zelf ook al naar uit kijken haha.

Tot het zo ver is zingen we die laatste weken maar even uit. Het is niet anders 😉 Hoe gaat dat met jullie kind(eren)? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *