Home + Een mobiel abonnement voor je kind?

Een mobiel abonnement voor je kind?

Milan is er nog te jong voor vind ik, maar ook hij zou liever gisteren dan vandaag een mobieltje krijgen. Snap ik, want het is natuurlijk ontzettend cool, maar nee, het gaat hem nog niet worden. Ik vind groep 8/brugklas een prima leeftijd om hem zijn eerste telefoon te geven, maar wat is handiger? Kies je dan voor een abonnement of voor Sim Only? Hoewel het voor ons dus nog niet zo ver is, zet ik de verschillen voor je op rijtje. Misschien heb jij namelijk wel een kind dat na de vakantie voor het eerst een mobiele telefoon krijgt.

Abonnement of Sim Only

Ik kan mij heel goed voorstellen dat je een abonnement overweegt, want daar krijg je natuurlijk een toestel bij. Maar is het nodig om een 12-jarige meteen de nieuwste iPhone te geven? Ik vind van niet, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Zo’n abonnement is daarnaast ook nog eens veel duurder én wordt sinds kort gezien als lening en dus geregisseerd bij de BKR. Allemaal overwegingen om mee te nemen.

Een alternatief is een Sim Only abonnement. Dit zijn de voordelen;

  • Je maandbedrag is vele malen lager. Ter vergelijking; ik betaal bijna €50,- per maand voor mijn abonnement met een iPhone 8 plus en nu ben je voor minder dan een tientje klaar;
  • Je kiest zelf welk toestel je erbij wilt kopen of je geeft je kind jouw oude toestel;
  • Een Sim Only abonnement kan je in veel gevallen maandelijks bijstellen zodat het beter past bij het bel- en surf gedrag van jouw kind;
  • Je zit niet vast aan een lang abonnement van twee jaar;
  • Je kind leert omgaan met het feit dat dit het pakket is en hij niet onbeperkt kan gaan bellen etc.

Het juiste abonnement kiezen

Oké, het is duidelijk voor jullie en jullie kiezen voor Sim Only. Ook dan moet je de verschillende abonnementen nog wel met elkaar vergelijken. Hiervoor hoef je niet de sites af van de verschillende aanbieders, maar je kunt bijvoorbeeld ook kijken bij Mobiel.nl. Hier vergelijk je meteen alle aanbiedingen van de bekende providers. Zo kunnen jullie ’s avonds op het gemak alles bekijken en een beslissing nemen.

Loslaten

En dan heeft je kind “opeens” een mobiel en dat is best even slikken. Dit is het moment waarop je je beseft dat de tijd echt veel te snel gaat en je je kind weer een stukje los moet laten. De meeste kinderen krijgen hun eerste mobiel als ze naar de brugklas gaan dus er breekt sowieso een heel nieuw tijdperk aan.

Wij zijn over 4 jaar al zover en bij het idee alleen al moet ik al huilen haha. Ik hoop in ieder geval dat ik je hiermee een beetje heb kunnen helpen.

 

 

 

 

 

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *