Home + Update & Dagschema | Floris is 7 maanden!

Update & Dagschema | Floris is 7 maanden!

We zijn over het eerste half jaar heen en het is alsof Floris er altijd al is geweest. 7 Maanden en we beginnen een strakker dagritme te krijgen. De nachten gingen al erg goed en verder hadden we overdag al een goed ritme, maar met slapen overdag wilde dat nog niet zo lukken. Ik heb er toen ook over geschreven (klik). Hoog tijd om ons nieuwe ritme met jullie te delen!

Kletsen en smakken om wat duidelijk te maken

Floris brabbelt er al flink op los en begint je nu ook al echt te roepen op zijn manier, zo leuk! Verder heeft hij weer wat nieuws; hij begint nu te smakken als hij dorst heeft. Het is echt zo schattig, het lijkt een beetje op het happen van een vis haha. Wij vinden het overigens heel fijn, zeker met het warme weer. Als het nog geen tijd is voor zijn fles, krijgt hij kleine slokjes water. Vindt hij erg lekker, zeker bij zijn groente. Zo ontdek je dus steeds nieuwe dingen en leren we ons mannetje steeds beter kennen.

Omrollen

Van de week schreef ik nog over het feit dat Floris nog niet omrolt, maar het lijkt wel alsof hij dat doorhad, want opeens begint hij met rollen en draaien. Zelfstandig zitten en kruipen gaat nog niet, maar hij ontwikkelt zich opeens in rap tempo! Zo zie je maar, ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar tempo.

Zijn dagritme en slaapschema

Zo zien onze dagen er momenteel uit. We gaan natuurlijk wel weg, wandelen veel en zijn ook echt niet altijd thuis op deze slaaptijden, maar we houden wel dit schema aan. Over het algemeen weigert hij ’s middags nog weleens zijn slaapje, maar terwijl ik dit typ ligt hij wel op bed ? Dan slaapt hij bijvoorbeeld nog even van 15.00 tot 16.00 uur.

Hij slaapt overigens boven in zijn eigen ledikantje, ’s nachts nog wel in de co-sleeper. Het wordt zo langzamerhand tijd om hem ’s nachts ook in zijn ledikantje te leggen, maar ik heb daar stiekem nog wel wat moeite mee. Het gaat al zo snel.

Spelen en lachen

Tussendoor spelen we met hem en we zien dat hij echt voorkeur heeft voor bepaalde speeltjes. Vooral Sophie de Giraf is een groot favoriet. Verder is het zo’n ontzettend blije baby. Hij lacht de hele dag en heeft overal plezier in. Het is een makkelijk mannetje, net als zijn grote broer. We zijn gezegend met twee van deze mannetjes.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *