Home + Zakgeldissues!

Zakgeldissues!

‘Mam, mag ik vandaag LEGO® kopen van mijn zakgeld?’ Die vraag kreeg ik gisteren van Milan. Hij had gezien dat de nieuwe collectie LEGO® binnen was bij de Legowinkel en wilde héél graag iets kopen. Wij blijven niet aan de gang dus een veelgehoorde uitspraak hier in huis is dat hij voor iets moet sparen. En dat had hij dus gedaan. Geen probleem zou je denken.

Dat was het ook niet, maar we hebben afgesproken dat hij pas zakgeld mag uitgeven als zijn spaarpot bijna vol is. Het is niet zo’n grote spaarpot, maar er kan toch een aardig bedrag in.

Maar goed, het mocht voor een keertje en zo zaten Patrick en Milan ’s morgens vroeg al geld te tellen. Hij had in totaal zo’n €50 in zijn spaarpot!

De helft uitgeven

Een andere afspraak is dat hij de helft mag uitgeven en de andere helft gaat weer gewoon in zijn spaarpot. Hij had dus €25 om mee naar de Legowinkel te gaan. De Pikachu rugtas moest om, en om 10.00 uur stonden we al in de winkel. En ja, als je van je eigen geld iets gaat kopen moeten er opeens weloverwogen keuzes worden gemaakt 😉

Hij vroeg welke sets hij ervan kon kopen en wilde heel graag twee doosjes kopen van de nieuwe politiesets. Na lang wikken en wegen koos hij er twee en samen was dat precies €25.

Toen we de winkel uitliepen herinnerde meneer ons er nog even aan dat hij zijn zakgeld van deze week nog niet had gehad dus die kon wel weer in zijn spaarpot. Hij wil heel graag het nieuwe politiebureau en die kost €90,-. Hij heeft dus nog even te gaan 😉

Toch vind ik het wel goed en ben ik blij dat we al vroeg zijn begonnen met het geven van zakgeld, want hij is er nu heel bewust van en spaart goed. Met Kerst kreeg hij van familie geld en dat ging keurig in zijn spaarpot. Het was geen issue en vanzelfsprekend. Daar had hij vandaag profijt van en dat beseft hij zich heel goed.

Welke zakgeld regels hebben jullie? Laat het me weten in de comments hieronder!

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Rebecca
    22 januari 2017 / 21:52

    Nog geen regels. Maar mijn kleine is drie jaar en krijgt nu zakgeld. Ze heeft het besef nog niet, maar dat komt vanzelf.
    Ik merk nu dat ze steeds vaker vraagt of ze iets mag hebben…