Home + Zakgeld uitgeven, daar gaat onze opvoeding ;-)

Zakgeld uitgeven, daar gaat onze opvoeding ;-)

Bijna een jaar geleden schreef ik al een blogpost over dat wij Milan al zakgeld gaven en vertelde ik ook waarom. Nu zijn we een jaar verder en Milan krijgt nog steeds iedere week €1 zakgeld. Verder sparen wij iedere maand een vast bedrag voor hem.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar afgelopen zaterdag kwam het nieuwe boekje door de bus van de LEGO club waar Milan lid van is. Dit is overigens gratis, dus misschien een tip 😉 en daar zag Milan op de voorkant een nieuwe brandweerboot. En ja hoor, toen we even op de Facebookpagina keken van de LEGO winkel zagen we al dat er 100 nieuwe sets waren binnen gekomen.

En ik moet eerlijk bekennen dat Milan niet zo snel ergens zelf om vraagt dus keken Patrick en ik elkaar aan en mocht Milan wat uit zijn spaarpot halen.

Hij mocht iets minder dan de helft van wat erin zat meenemen naar de winkel en wij zouden dan nog wat bijleggen. In totaal had Milan €45. En dat is een heleboel geld voor zo’n klein kereltje.

Maar dan sta je dus in een winkel en is het heel overweldigend. Wij wezen Milan aan wat hij van dat bedrag kon kopen en dan kon hij een uiteindelijke keuze maken. Wij vonden ons heel goede opvoeders, want zo kon hij ook een beetje de waarde van geld leren kennen. Wat je niet hebt kun je namelijk ook niet uitgeven.

Totdat hij een nieuwe doos zag van LEGO Friends met de popsterren villa. Er stond nog geen prijsje bij dus ging hij samen met Patrick bij de kassa vragen wat deze kostte. Deze zat €7 boven zijn budget. En ja, we hadden hem natuurlijk die €7 wel kunnen geven, maar we bleven wel bij ons standpunt. Hij had immers een afgesproken budget.

En toen zei de jongen van de winkel dat we het verschil wel konden delen!

We kennen ze inmiddels wel een beetje en ze wilden Milan graag tegemoet komen. Zo hoefden we nog maar €3,50 bij te leggen en was iedereen blij. En ja, daar ging onze opvoeding, want stiekem vonden we dit echt een te lief aanbod.

En nu is mijn vraag wat jullie gedaan zouden hebben? En zijn jullie streng wat betreft het uitgeven van zakgeld? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 19 januari 2016 / 07:00

  Een moeilijk geval. Maar het feit dat hij zelf iets betaald en er dus voor gespaard heeft vind ik al een hele goede les. Hij heeft daar al mee geleerd dat iets niet zomaar gratis is.

 2. ALYT
  19 januari 2016 / 14:14

  Denk wel hetzelfde, als je je kind zo enthousiast ziet staan, dan smelt je hart gewoon….
  Zelf geef ik geen zakgeld aan onze kinderen (nu 3 en 5) maar misschien verandert dat nog in de toekomst.
  Misschien zou ik in dat geval nog 3 weken zakgeld inhouden, zodat het huis ook echt betaald is van het zakgeld.

 3. 19 januari 2016 / 18:10

  Wat lief van ze! Ik zou het zelfde gedaan hebben, al heb ik geen kids haha.