Home + DIY budget| Snelle marmer notitieboekjes!

DIY budget| Snelle marmer notitieboekjes!

We zien het bij veel bloggers al een tijdje, maar de trend gaat nog wel even door: marmer! We zien het vaak op achtergronden voor foto’s, maar we zien het bijvoorbeeld ook terug in het interieur. Ik vind het mooi en vooral ook heel erg clean en stijlvol.

Nu hebben wij moeders heel veel lijstjes. Of je nu een werkende, bloggende, studerende of huismoeder bent, het maakt niet uit, want er moeten altijd 1001 dingen worden gedaan. En onthouden… En dat doen we dus het liefste met lijstjes en leuke boekjes. Stationery is dan ook een echt vrouwending. Wij worden daar op de één of andere manier heel gelukkig van.

Ik combineerde deze twee voor een prikkie en maakte een supermooi notitieboekje met een marmer print!

Het is heel simpel en dit heb je ervoor nodig:

  • Plakfolie met marmer print (€5,95 bij GAMMA, 45 x 200 cm);
  • Een notitieboekje (bij de Action voor ongeveer €1,50);
  • Liniaal of iets anders waarmee je het folie glad kan maken;
  • potlood om af te tekenen;
  • Schaar

Je kunt er optioneel nog een leuk label met leuk touw bij maken als een soort boekenlegger.

Je legt het boekje op het uitgerolde folie en tekent af hoeveel je nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat je de rug van het boekje ook moet beplakken dus houd wat extra ruimte over en ongeveer een centimeter om naar binnen te plakken.

Je haalt bij het plakken niet meteen heel de beschermlaag eraf, maar je rolt er steeds een stukje af terwijl je de folie op het boekje glad maakt met een liniaal, pasje of zoals ik deed met een krabbertje.

Je kaft het boekje eigenlijk net zoals je op school deed.

En daarna ben je al klaar en heb je een supermooi notitieboekje met marmer print! Als je meerdere boekjes op deze manier beplakt heb je heel snel een super hippe werkplek en het oogt ook heel geordend omdat alle boekjes dezelfde kaft hebben.

En mocht je nog een groot stuk karton hebben en je fotografeert vaak spulletjes? Beplak deze dan ook nog even en je hebt een supergave onder/achtergrond!

Gewoon even een snelle DIY tussendoor met een heel groots resultaat! Ik hoop dat je het leuk vindt!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties