Home + ‘Yes day’, hier zou ik vaker ‘ja’ tegen moeten zeggen

‘Yes day’, hier zou ik vaker ‘ja’ tegen moeten zeggen

Heb je de film ‘Yes Day’ al gezien op Netflix? Op deze dag bepalen de kinderen 24 uur lang de regels en moeten de ouders overal  ‘ja’ op zeggen. Het concept is niet perse nieuw, want Milan heeft dit al een aantal keer gezien op YouTube en heeft regelmatig gevraagd of wij ook eens zo’n dagje konden doen. Het antwoord was steevast ‘nee’, maar zou zo’n dag echt zo erg zijn? Ik vrees van wel haha, maar het zou ook een onvergetelijke herinnering zijn voor de jongens. Ik dacht echter nog verder, want waar zou ik vaker ‘ja’ op kunnen zeggen zodat er voor mijzelf ook het één en ander zal veranderen?

Spontane acties

Het klinkt misschien gek, maar ik houd juist heel erg van spontane acties, maar ik heb wel graag de regie. Een dagje weg, dan neem ik een hele tas vol spullen mee, want je weet maar nooit… In de auto stappen en wel zien waar we uitkomen gebeurt echt zelden, misschien zou ik dat toch eens vaker moeten doen.

Spelen met de jongens

Ik betrapte mijzelf er laatst op dat ik regelmatig ‘nee’ zeg tegen de jongens. Eigenlijk slaat de reclame van Center Parcs de spijker op zijn kop. We zeggen heel vaak ‘ja’ wanneer we dat niet willen, maar zeggen des te vaker ‘nee’ tegen onze kinderen. En waarom eigenlijk? De was, de administratie, even rustig willen zitten, die ene serie, de vloer die gedweild moet worden, die ene samenwerking die geschreven moet worden en zo heb ik nog wel 1001 excuses. Ik word er alleen niet perse een leukere moeder van…

Trailer Yes Day

Die ene kans wél aangrijpen

Een paar weken geleden deed zich een mooie kans voor. Goede gesprekken gevoerd, enthousiasme aan beide kanten, maar toch nog teveel onzekerheden. Dit ging hem niet worden. Een kleine twee weken later kreeg ik opnieuw een aanbod, en wederom koos ik voor stabiliteit en zekerheid, want we hebben kinderen en dan kun je zulke risico’s toch niet nemen? Maar wat nou als ik het wel had gedaan? Was het risico wel groot? Ik weet het nog steeds niet zo goed…

Dromen najagen

In het verlengde van degene hierboven, ik grijp niet iedere kans die mij dichterbij een bepaald doel brengt aan. Dat is om verschillende redenen: faalangst, wat zullen mensen van mij denken en toch weer die angst voor het onzekere. Ik speel het liefst altijd op safe en durf weinig risico’s te nemen. Ik weet dat ik dat vaker zou moeten doen, maar durf het negen van de tien keer echt niet.

Misschien moet ik eens een ‘Yes Day’ voor mijzelf gaan plannen… Waar zou jij vaker ‘ja’ op moeten zeggen?

liefs

 

 

 

BabyBaby

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Sandra
    3 mei 2021 / 07:42

    Oh zo herkenbaar.. Luuk wil het ook zo graag maar dat komt door bepaalde vloggers .. die standaard dan in speelgoed winkel komen. En ja ik ken Luuk.. nou dan haal ik zeker mijn spaardoel niet. Zat al te denken dat ik misschien wel wil doen maar dan moet meneer het niet bewust weten want dan komt ie met normale voorstellen en dan is ook leuk om ja op te zeggen