Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in april 2021

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in april 2021

De vorige maanden heb je kunnen lezen dat het wat betreft sparen niet helemaal lekker ging. We maakten veel kosten en dat was afgelopen maand niet anders. Zo gingen we een weekendje weg, maar gaven we ook best een behoorlijk bedrag uit aan de nieuwe kamer van Floris. Dat schiet natuurlijk niet op en daarom besloten we even iets geks te doen, de doelen te herformuleren én we openden een beleggingsrekening.

Bedrag afronden en opnieuw beginnen

Geld van je spaarrekening terug blijven boeken heeft totaal geen zin, maar geeft ook helemaal geen voldoening. We gaven het niet uit aan gekke dingen, maar we gaven het wel uit. Onderaan de streep heb je dan hetzelfde eindresultaat: je hebt je doel niet bereikt. Dat schiet natuurlijk niet op. Ik was het overzicht daardoor een beetje kwijt en besloot een gekke stap te zetten. Ik haalde nog een beetje van de spaarrekening af en liet er een rond bedrag op staan. Vanaf nu moet dat ronde bedrag zo snel mogelijk weer een nieuw rond bedrag worden.

Vakantiegeld

Eind mei krijgen we vakantiegeld en we hebben er al een hele berekening op losgelaten. We weten hoeveel we netto overhouden, wat we nodig hebben voor de vakantie en wat er dan nog overblijft om op de spaarrekening te zetten. Dat is ruim €500,-. Ook dat zullen we eind mei dus naar de spaarrekening overmaken.

Belastingteruggave

Mei wordt de maand waarin de eerste mensen bericht krijgen over hun belastingaangifte. Ik heb even gekeken en hoewel ons inkomen is vastgesteld, staat er nog niets onder het kopje ‘correspondentie’. Dat betekent dat de brief nog niet onderweg is. Wij krijgen op de één of andere manier altijd laat bericht, dus ik verwacht dat dat dit jaar niet anders zal zijn. Toch krijgen we voor 1 juli bericht en dat betekent dat we binnen nu en acht weken (ongeveer) bericht krijgen en dat geld ook naar de spaarrekening kunnen storten. Met die beide stortingen lopen we in één klap voor op schema (van het spaardoel), al had ik het natuurlijk liever anders gezien.

Bloginkomsten

Tot slot hebben we afspraken gemaakt wat betreft de bloginkomsten. Hiervan gaat de helft naar de spaarrekening. Laten we hopen dat de komende maanden net zo goed gaan als de afgelopen maanden, dan kan ik daarmee de rekening ook flink spekken.

Een beleggingsrekening openen!

Naast al deze afspraken stond april 2021 in het teken van het openen van een beleggingsrekening. We openden deze bij Meesman en gaan indexbeleggen. Met indexbeleggen beleg je in aandelen van duizenden bedrijven wereldwijd. Je spreid je geld  en loopt daarmee minder risico. We hebben ons hier van tevoren goed over ingelezen en hebben uiteindelijk de knoop doorgehakt. We leggen vanaf volgende maand iedere maand €100,- in en willen dit zeker 20 jaar laten staan.

We zien dit als een mooie voorziening voor later en wie weet kunnen we de jongens dan ook een mooi bedrag schenken. Dat willen we namelijk heel graag. We willen ze een goede start geven wanneer ze het volwassen leven instappen en hen bij leven financieel ondersteunen mocht dat nodig zijn. Bijvoorbeeld wanneer we ze een huis willen kopen.

Interview

April 2021 was de eerste maand van dit jaar waarin ik weer eens een interview gaf. Dit keer voor de website van ‘Dyme’, de bespaarapp. Zij benaderden mij met de vraag of ik meer wilde vertellen over hoe we in de ‘personal finance’ terecht zijn gekomen en waarom ik erover ben gaan bloggen. Ook werd er doorgevraagd over onze beslissing om de komende jaren te gaan huren in plaats van een nieuw huis te kopen. Het artikel komt binnenkort online. Als het zo ver is, zal ik deze met jullie delen.

Spaarzegels

Met de spaarzegels gaat het goed! We hebben nu vijf volle boekjes en van het zesde boekje zitten we bijna op de helft. We hebben nu €269,80 gespaard en hebben over dat bedrag nu €15,- rente verdiend (bij welke bank krijg je dat nog?!). In totaal staat het saldo daarmee op €284,80.

Totaal naar de spaarrekening in april 2021: €244,-
Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €284,80

Hoe is het jullie vergaan afgelopen maand?

liefs

 

 

 

MDAMDA

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Sandra
  1 mei 2021 / 07:45

  Grappig we lopen gelijk op met de ah boekjes..

  Hier gaat het sparen best lekker. Geen vast bedrag wat we willen sparen maar een minimaal bedrag wat ik stort per maand. En dat halen we en vaak ook nog meer. We hebben nu in ieder geval een buffer. En ja ook het geld van de dakkapel die over 6 weken komt. En dan komt de belastingdienst en vakantie geld ook nog. Dus hier gaat juist wel lekker

 2. Christine
  1 mei 2021 / 10:13

  Wat leuk dat jullie zijn gaan beleggen! Mijn man heeft dat ook een tijdje gedaan op een actieve manier en alhoewel hij er heel veel plezier uit haalde kostte het veel tijd en dus stopte hij er weer mee toen hij (weer) ging studeren naast zijn werk. We hebben eigenlijk nooit overwogen om op dit moment passief te gaan beleggen zolang we het geld nu beter kunnen gebruiken voor het aflossen van de hypotheek en het korte termijn sparen voor verbeteringen in huis. Maar ik sluit niet uit dat, wanneer we hypotheekvrij zijn en het huis ‘af’, we op de lange termijn kunnen gaan beleggen. Alhoewel hij voor de hobby het gewaagde, actieve, korte termijn beleggen juist zo leuk vond, omdat je daarmee natuurlijk ook een risico neemt die je calculeert op onderzoek en dagelijks bijhouden van het (financiële) wereldnieuws, echt iets wat hij als hobby zag.

  De kinderbijslag was voor jullie vast ook heel welkom? Hier wisten we dat we een forse rekening zouden hebben voor de schilder deze maand, maar ineens besloot het zonnescherm op de eerste verdieping niet meer in te trekken, het bleek dat ook die motor vervangen moest worden voor een goede 500 euro inclusief montage.. op zo’n moment ben je dankbaar dat je een buffer hebt en niet in de paniek hoeft te schieten! En nóg iets anders: misschien weet je nog dat ik vorig jaar vertelde dat Jonathan een MRIscan en echo’s had gehad vanwege onverklaarbare ‘blessure’s’? Begin dit jaar kwam hij steeds moeilijker op en van de trap en na aandringen ging hij dus opnieuw door de mallemolen en helaas. We hadden al wel vermoeden, ook door een bevriende arts die zich bezig hield met onderzoek naar jeugdreuma en er wel eens naar hintte, maar zijn huidziekte komt vaker voor icm reuma en nu heeft hij inderdaad de diagnose psoriasis artritis gekregen. Sommige slijtage in zijn rug is al onomkeerbaar, dus hij moest direct met (dure) medicatie beginnen, dus de rekening van het eigen risico kwam er deze maand ook bij. We hebben al met al een goede duizend euro van de buffer afgehaald, we hadden ook Jonathan z’n spaarpot aan kunnen breken (hij krijgt elk jaar een spaarpot van zijn werkgever (met vakantiegeld o.a.) en kan zelf beslissen wanneer hij dat opneemt, maar dat wilden we tot december laten staan als de buffer niet al te zeer in het gedrang komt). Maar mijn vakantiegeld komende maand mag in ieder geval gelijk de buffer weer in 😊

  • Christine
   1 mei 2021 / 10:22

   Oja en hier 190 spaarzegels, ik heb bij de AH ook nog drie leuke hangende bloempotten voor aan de schutting gekocht en hoeslakens en een molton.. dus dat ging op die manier ook hard!

 3. Sandra
  4 mei 2021 / 22:49

  Ze zijn rap dit jaar.. bij de belastingdienst.. we zijn altijd pas eind juni.. en ja hoor vanavond pop ups van de belastingdienst… half mei is feest

  • Marisca
   Auteur
   5 mei 2021 / 06:35

   Ja, wij kregen hem ook gisteravond, heerlijk zo vroeg! Onze dagtekening staat op 11 mei. Ik las dat dat bij veel mensen het geval is.