Home + Workings Moms vs. The Letdown op Netflix. De nieuwe seizoenen staan online

Workings Moms vs. The Letdown op Netflix. De nieuwe seizoenen staan online

Eigenlijk kijk ik nog maar heel zelden televisie. De echt leuke programma’s kijken we meteen of kijken we later terug als we een paar afleveringen hebben opgenomen. Verder kijken we vooral naar Netflix en Videoland. Ik heb onlangs nog toffe series voor en over moeders gedeeld. Ik tipte in dit artikel ook al de serie Working Moms. Inmiddels staat seizoen 2 ook op Netflix. Niet lang daarna kwam seizoen 2 van The Letdown online. Ik moest er even inkomen omdat ik net Working Moms had gezien en spotte opeens wel heel veel overeenkomsten… Welke serie is leuker?

Working Moms

Moeders Kate en Anne zijn al jaren de beste vriendinnen en gaan samen op een soort zwangerschaps/ouderschaps cursus. Ze raken daar bevriend met andere moeders Frankie en Jenny. Na de bevalling lopen ze tegen een hoop dingen aan en worstelen ze vooral met de combinatie werk en moederschap. Thuis loopt het daardoor niet op rolletjes met alle gevolgen van dien.

Toch sluit het eerste seizoen heel positief af en ben ik benieuwd naar het tweede seizoen. In het tweede seizoen zitten behoorlijk onverwachte wendingen. Zo komt Anne naast haar ex-man te werken en is het huwelijk van Kate wel zo goed als ze denkt? Wat ik herken in deze serie is de constante spagaat waarin moeders zitten. Je wilt thuis de gezellige moeder en lieve, zorgzame vrouw zijn waarbij alles op rolletjes loopt, je wilt op je werk de beste werknemer en collega zijn, je wilt die goede vriendin zijn etc. Maar kan je dat echt allemaal? Misschien wel, maar dan moet je wel accepteren dat goed ook goed genoeg is en dat het niet perfect hoeft te zijn. Gek eigenlijk dat we dat echt wel weten en toch iedere dag weer perfect willen zijn.

Dat zie ik in Working Moms ook. Daarnaast zit er heel veel humor in en kijkt de serie lekker weg.

The Letdown

The Letdown gaat over moeder Audrey die haar eerste jaar als moeder er bijna op heeft zitten. Dochter Stevie wordt 1 en ze is vooral heel druk met het regelen van die verjaardag, want dat doen andere moeders tenslotte ook. Toch? In The Lewdown draait het het meest om Audrey die wel heel veel uiterlijke overeenkomsten heeft met Kate uit Working Moms. Dat maakte het ook dat ik in eerste instantie de verhaallijnen een beetje door elkaar haalde en er echt even in moest komen.

Als je beide series nog moet kijken, raad ik je aan ze één voor één te kijken haha.

Audreys man Jeremy werkt inmiddels ver weg dus staat Audrey er grotendeels alleen voor. Ze wil graag werken en krijgt uiteindelijk een baan, maar of deze is wat ze ervan had gehoopt? Ook de andere moeders van haar oudergroep hebben issues en tegelijkertijd wordt er geworsteld met de keuze voor wel of geen tweede kind.

Conclusie

De verhaallijnen zijn in de tweede seizoenen wel anders. Working Moms is een Canadese serie en The Letdown een Australische. Daardoor is de humor ook wel anders. Toch vind ik beide series erg leuk. Maar als ik een echte voorkeur uit moet spreken gaat deze naar Working Moms omdat dit seizoen mij echt een aantal keren heeft verrast. Vooral bij de laatste aflevering was ik flabbergasted.

Heb jij beide series gezien? Zo ja, wat vind je ervan? Zo niet, snel kijken, want deze zijn écht heel erg leuk!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *