Home + In deze situaties voel ik mij pas echt oud…

In deze situaties voel ik mij pas echt oud…

De afgelopen weken riep ik steeds vaker dat ik mij best wel oud voel. Niet lichamelijk, integendeel, maar in bepaalde situaties realiseer je je gewoon dat je geen 20 meer bent. De tijd raast voorbij en hoewel de middelbare school periode, en de periode erna, nog recent voelen is het toch al zo’n 16 jaar geleden. Zo recent is dat dus niet meer 😉 Het is zelfs al 13 jaar geleden dat ik mijn eerste huis kocht. 13 jaar! Tja, kleine meisjes worden oud (gelukkig maar) en in deze situaties voel ik mij helemaal oud…

Als ik een tentoonstelling zie over de jaren ’90

Ik ben opgegroeid in de  jaren ’90 en wat was het leuk! Van The Fresh Prince of Bell-Air tot Friends en van de Ollily lippenbalsem ketting tot geruite tuinbroeken. Waarom bestaat het niet meer?! Alhoewel, lang leve Netflix. In ieder geval waren deze jaren in mijn beleving nog redelijk recent totdat we afgelopen weekend bij het Spoorwegmuseum waren. Daar was een tentoonstelling over de NS Tienertoer vanaf de jaren ’60 tot de jaren ’90… Er lagen walkmans, rolschaatsen, dagboeken en kleding en terwijl Pat en ik lyrisch waren werden we aangekeken door Milan die het vooral heel zielig vond voor ons omdat er toen nog geen WiFi was. Tja…

Als ik collega’s hoor praten over een te gek festival en ik het al een prestatie vond dat ik op zaterdagavond mijn ogen open kon houden tot 21.30 uur

Ik heb heel veel superleuke, jonge collega’s. Ze zijn in de 20 en hebben nog geen gezinnen. Dat waren nog eens tijden 😉 De sfeer is supergoed en dus gaan ze ook met elkaar naar feestjes en festivals. Na het weekend worden die natuurlijk besproken en dan realiseer ik mij echt dat ik oud word. Ik was gewoon blij dat ik om 21.30 uur naar bed kon. We waren kapot! Ik weet dat onze zaterdagavonden vroeger ook spannender waren, maar man, wat is slaap toch lekker!

Als ik vertel dat het al 16 jaar geleden is dat mijn vader is overleden

Ik was 17 toen mijn vader overleed en afgelopen juni was dat 16 jaar geleden. Dat betekent dat ik bijna de helft van mij leven mijn vader moet missen. Enerzijds voelt het als de dag van gisteren en anderzijds weet ik niet meer hoe zijn stem klonk en heeft ‘ie mij niet eens 18 zien worden. Dat besef voelt heel erg gek…

Als ik mij realiseer dat ik over ruim een jaar een tiener in huis heb

Ook zoiets; in oktober wordt Milan 9 en dat betekent dat we over ruim een jaar een tiener in huis hebben. Dus… Over een paar jaar gaan we ons oriënteren op een middelbare school. Ik moet er nog maar niet teveel aan denken haha.

Ik dacht vroeger altijd dat ik op deze leeftijd alles zou weten, alles perfect op orde zou hebben en ik nergens meer onzeker over zou zijn. Niets is minder waar. Alles is niet perfect, al hebben we het wel heel erg goed. Ook ik ben nog iedere dag onzeker en alles weten doe ik ook nog lang niet.

Heb jij weleens het gevoel dat je oud wordt? Wanneer dan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments

 1. Maartje
  22 augustus 2019 / 09:02

  Hou je vast.
  Ik word dit jaar 40.
  Mijn oudste zoon 18 en de jongste alweer vier. (Zo is t een baby, zo gaat ie naar de kleuterschool)
  Mijn jongste broertje wiens luiers ik nog verschoont heb, trouwde vorige week.
  Het gaat allemaal zooooo snel!

  • 24 augustus 2019 / 07:31

   Jeetje, 18 jaar, dan kan ik mij voorstellen dat je denkt “oeps, het gaat nu wel heel erg hard”.

 2. 28 augustus 2019 / 10:37

  Hahaha..
  Op zaterdag tot 21.30uur ogen open kan houden..
  Uhuh, gek genoeg.. weet er alles van.

  Soms, als ik vroeg ben begonnen die dag, lig ik al vlot nadat ons zoontje op bed lig.