Home + Working Moms | Ons schema is veranderd door het thuiswerken

Working Moms | Ons schema is veranderd door het thuiswerken

Toen we tijdens de eerste lockdown thuis moesten werken, vond ik dat helemaal niets. We woonden toen nog in ons oude huis dat eigenlijk te klein werd. Het thuiswerken in combinatie met het geven van thuisonderwijs én een peuter zien te vermaken viel niet mee. Sterker nog, ik vond het verschrikkelijk en dacht dat ik nooit zou wennen aan thuiswerken. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder én wonen we in een ander huis. Ook zit Floris inmiddels op school. Er is een hoop veranderd, behalve het thuiswerken, want dat is nog zoveel mogelijk de norm. Ik begin het fijn te vinden om een deel van de week thuis te werken en we zijn het inmiddels zo gewend dat ons schema thuis is aangepast aan het thuiswerken.

Wennen aan thuiswerken

Gek eigenlijk. Waar we in het begin dachten dat thuiswerken tijdelijk zou zijn, hoe anders is dat nu? Toen telde ik de dagen af tot ik weer naar kantoor kon en ik zei toen (ik heb dat volgens mij ook weleens hier op Mamablogger gezegd) dat ik thuiswerken verschrikkelijk vond. En nog steeds zou ik niet volledig thuis willen werken. Ik zou mijn collega’s veel te veel missen en het is ook fijn en nodig om elkaar te zien en met elkaar te kunnen sparren.

Maar er is wel wat veranderd. De keukentafel heeft plaatsgemaakt voor een echte werkplek en we zijn inmiddels een stuk handiger met Teams. We hebben laten zien dat we thuis kunnen werken, dat het werk dan gewoon doorgaat, dat we onze verantwoordelijkheden nemen en dat het werk dan ook goed wordt gedaan. Soms zelfs beter omdat je je thuis vaak wat beter kunt concentreren.

En, ook dat speelt een grote rol, onze kinderen zijn gewend aan het feit dat we vanuit huis werken en zij dan soms ook stil moeten zijn.

Ons schema is veranderd door het thuiswerken

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we niet alleen zijn gaan wennen aan het werken vanuit huis, maar ook aan de voordelen die dat met zich meebrengt. Het thuiswerken heeft namelijk ook behoorlijk wat voordelen. Zo heb ik geen reistijd en hoef ik niet door de regen te fietsen. In de pauze kan ik een was draaien en opvouwen en tussendoor kan ik de vaatwasser uitruimen. Praktische voordelen, maar het belangrijkste voordeel voor is mij is dat de kinderen ’s middags thuis zijn en Milan lekker buiten kan spelen als hij dat wil. Ook kan hij iemand mee naar huis nemen en daarmee spelen.

Ik ben wel aan het werk, maar ik ben zichtbaar en voor de kinderen geeft dat een gevoel dat ik toch veel thuis ben.

Zij zitten tot 14.00 uur op school en Patrick is regelmatig rond 16.00 – 16.30 uur thuis. Ik ben dus niet zo lang alleen met ze dus krijg alles wat ik moet doen gewoon gedaan. En als ik klaar ben met werken, kan ik meteen aan het eten beginnen. Handig!

De podcastaflevering die ik opnam over thuiswerken

Deze aflevering nam ik begin 2021 op. Grappig hoe de dingen kunnen veranderen in een jaar, want toen worstelde ik nog met een schuldgevoel. Je luistert hem hieronder terug:

Ik heb een werkgever die openstaat voor het thuiswerken, ook na corona, dus ik hoop dat het zo kan blijven. Zo zie je maar, niets zo veranderlijk als een mens ?.

Hoe zit dat met jou, werk je ook thuis? Zo ja, ben je er inmiddels aan gewend? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

 

MDAMDA

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Sandra Timmermans
  27 januari 2022 / 08:49

  lijkt me zo fijn thuis werken maar is voor mij geen optie. manlief ging altijd 5 dagen naar kantoor en is/wordt max 2 dagen per week naar kantoor. Dat hij zoveel thuis moet ik nog steeds aan wennen. Heb nauwelijks het huis alleen en moet altijd rekening houden met calls enzo

 2. Nancy
  27 januari 2022 / 09:15

  Sinds maart 2020 werk ik fulltime thuis en misschien 3x op kantoor geweest en ik vind het heerlijk. Ik krijg veel meer werk gedaan en heb rust in mijn koppie. Mijn collega’s zie ik wekelijks door te overleggen bij een van hen thuis of in een koffiebar en ik wandel veel met ze. Max 1 dag terug naar kantoor zou ik prima vinden, maar dat is het dan ook.

 3. 27 januari 2022 / 09:26

  Leuk om jouw ervaring ermee te lezen! Grappig hoe de tijd en ervaring je mening erover kan veranderen. Zo herkenbaar ook, ik vond het thuiswerken in het begin eigenlijk niet veel aan, maar ben het later juist gaan waarderen. Inmiddels vind ik de combinatie van gezellig met collega’s op kantoor werken en thuis hard door kunnen werken top!