Home + Woontrend | Tijdloze, mangohouten meubels

Woontrend | Tijdloze, mangohouten meubels

Als je foto’s ziet van ons interieur dan zie je dat we mangohouten meubels hebben. Zo kochten we laatst nog een mooie budget eettafel van mangohout. Tot een paar jaar geleden hadden we nog een heel landelijk interieur. Smaken veranderen door de jaren heen, maar toch kozen we voor mangohout. Waarom we hiervoor kozen lees je hieronder.

Van allegaartje naar meer rust

Ons landelijke interieur dateert nog van de tijd dat er een bepaald merk toen heel populair was en iedereen het wilde hebben. Opeens was deze stijl overal te koop en ik kocht er steeds wat bij. Vooral flink veel accessoires. Het één ging in de kast en er kwam weer wat nieuws bij. Het werd teveel, maar het werd ook rommelig. Als ik nu foto’s terugkijk van hoe het eruit zag vraag ik mij serieus af waarom we dit mooi vonden. In de laatste week van mijn zwangerschapsverlof van Floris was ik het zat. Die week ging ons hele interieur op de schop. Wat begon met een eettafel was binnen een week een compleet nieuw interieur. Het landelijke was eruit en je kon het eerder industrieel noemen. Wat een rust gaf dat!

De keuze voor mangohouten meubels

Tijdens onze zoektocht vielen we voor een salontafel van mangohout en al snel volgden twee kastjes. We vonden de meubels niet alleen mooi, maar het was ook een praktische keuze: de meubels zijn niet al te duur, gemakkelijk schoon te houden én ze zijn vaak op voorraad. En in combinatie met zwart staal zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk te combineren. Toen we verhuisden naar dit huis kregen die meubels een nieuwe plek en namen ze een prominentere plek in. In dit lichte huis stonden ze nog mooier en Googelde ik mij onlangs suf op de zoekterm ‘eettafel mangohout‘, die ontbrak namelijk nog en was het enige houten meubel dat niet van mangohout was. De zoektocht is geslaagd zoals je al hebt kunnen zien in een eerder artikel. Ook deze was ontzettend snel in huis waardoor we er snel van konden genieten. We zijn er ontzettend blij mee!

Mangohouten meubels schoonmaken

Hier gaan we weer heel wat jaren plezier van hebben net als van de andere meubels. En mochten we op den duur toch gaan verhuizen, dan kunnen ze gewoon mee en vinden we er hoe dan ook een mooie plek voor, want deze meubels zijn eigenlijk hartstikke tijdloos! En dat niet alleen, want mangohouten meubels zijn ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken. Wel zo handig met kinderen. Er wordt namelijk nog weleens geknoeid, zeker aan de eettafel.

Wat je hiervoor nodig hebt is een doek en water, want je hebt het meest aan een vochtige doek. Gebruik bij voorkeur een doek zonder stiksels zodat je het hout niet kunt beschadigen. Wanneer je wel een schoonmaakmiddel gebruikt, bijvoorbeeld een spray, zorg dan dat er geen restjes achterblijven. Je loopt anders het risico dat de tafel verkleurt.

Heb je zelf ook mangohouten meubels in huis?

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *