Home + Wonen | 5x dit vinden we fijn aan onze keuken

Wonen | 5x dit vinden we fijn aan onze keuken

Als je verhuist zijn er ongetwijfeld dingen die je gaat missen van je oude huis, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Tenminste, het is natuurlijk fijn als je er wel op vooruit gaat met je nieuwe woning. Dat was bij ons gelukkig wel het geval al mis ik genoeg hoor van onze oude woning zoals die heerlijk grote tuin en gezellige overkapping. Het feit dat we zo dichtbij de stad woonden mis ik minder dan ik had verwacht, maar het was natuurlijk wel praktisch. Waar we zeker op vooruit zijn gegaan is onze keuken.

Van een hoekkeuken naar een rechte keuken

Toen we in dit huis kwamen was een keuken kopen niet nodig, want er zat al een keuken in. Eenvoudig wit, maar wel van alle praktische gemakken voorzien. Daar kom ik zo nog op terug, maar één van de grootste veranderingen was het feit dat we van een hoekkeuken naar een rechte keuken gingen. Wat een verademing! In de oude keuken – oké, die was wel klein – stonden we elkaar regelmatig in de weg als de één bij de gootsteen stond en de ander iets aan het doen was bij het aanrecht. Hier kunnen we prima naast elkaar werken.

De kookplaat

Steeds meer keukens hebben een inductie kookplaat en dat is in onze keuken niet anders. Het deel van de wijk waarin we wonen is volledig gasloos dus we kunnen uiteraard niet anders. En met de huidige gasprijzen zijn we daar ook heel blij mee. Toch dacht ik toen we hier kwamen wonen dat ik zo’n kookplaat maar gedoe zou vinden. Niets was minder waar, want we vinden het heerlijk! Het gaat sneller, hij is gemakkelijker schoon te houden én we kunnen de pannen vastpakken zonder pannenlappen, ook handig haha.

De vaatwasser

Geloof het of niet, maar onze vorige keuken was al wat ouder en had geen vaatwasser. We wisten niet beter en vonden het ook niet perse erg, maar inmiddels kunnen we echt niet meer zonder. Er worden volgens mij ook geen keukens meer verkocht zonder vaatwasser 😉

Veel kastruimte

Hoewel deze keuken maar één muur beslaat hebben we verrassend veel kastruimte. In een eventuele volgende keuken zou ik graag nog extra kastruimte en apparatuur willen aan een andere muur (met zo’n leuk koffiehoekje erbij!), maar voor nu is dit meer dan prima. We kunnen al onze spullen erin kwijt ondanks dat achter een paar deurtjes ook nog apparatuur zit zoals de koelkast en vriezer, de combi-oven en de vaatwasser.

Een groot aanrechtblad

Ik zei net al dat onze vorige keuken behoorlijk klein was. Een groot aanrechtblad hadden we zeker niet, want er werd veel ruimte in beslag genomen door het fornuis, de gootsteen, het koffiezetapparaat, de waterkoker en de broodbak. Er bleef niet veel over haha. In deze keuken wel en oogt rustiger, maar het is ook gezellig. De jongens kunnen namelijk ook gemakkelijker meehelpen.

Wat is voor jou een must in de keuken? Klets mee in de comments hieronder!

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *