Home + Een nieuwe eettafel! De goedkoopste mangohouten eettafel die we konden vinden

Een nieuwe eettafel! De goedkoopste mangohouten eettafel die we konden vinden

Een jaar geleden schreef ik al over een nieuwe eettafel. Dit was al een wens sinds we hier kwamen wonen, omdat de tafel toch een beetje te groot was voor dit huis. Onze vorige woonkamer was heel lang en smal waardoor een lange tafel juist heel mooi stond. Hier was het eigenlijk niet zo praktisch. Toen we een paar weken geleden cavia’s te logeren kregen, hebben we de eettafel een kwartslag gedraaid omdat we anders ruimte tekort kwamen vanwege het caviahok. Eigenlijk vonden we hem zo beter staan, praktischer ook, maar hij was echt te lang. En dus gingen we op zoek naar een nieuwe, mangohouten eettafel van twee meter voor een leuke prijs.

Mangohouten meubels

Een paar jaar geleden kochten we onze eerste mangohouten meubels. Het was eind 2017/begin 2018 en we vonden de combinatie van het hout met het zwarte staal erg mooi. Na de eerste tafeltjes kwam er een mooie opbergkast en later een dressoir die nu dienst doet als kast onder de tv. De eettafel die we toen hadden paste er mooi bij, maar was niet van mangohout. Geen probleem, want het was een mooie tafel. Fijn ook, want hij was zo lekker lang: 235 cm. Ik heb er ontelbare uren aan gewerkt en we hebben er ontelbare keren aan gegeten, geknutseld, gepuzzeld en spelletjes gespeeld. Een echte familietafel dus.

In dit huis is de indeling totaal anders en we kwamen er al snel achter dat de tafel hier eigenlijk te lang was, maar omdat hij zo fijn was wilden we hem niet kwijt. Vorig jaar kochten we er nieuwe stoelen bij en we konden weer even vooruit dachten we. Toch begon het onpraktisch te worden en toen we een paar weken geleden cavia’s te logeren kregen, moesten we de tafel een kwartslag draaien omdat we anders geen ruimte hadden voor het caviahok.

We vonden de tafel zo veel mooier staan en het was praktischer met stofzuigen en dweilen, maar ja, die lengte hè? We besloten daarom alsnog op zoek te gaan naar een nieuwe eettafel. Dit keer ook een van mangohout, maar mangohouten eettafels zijn behoorlijk prijzig…

Een goedkope mangohouten eettafel

We hebben veel online gekeken en hebben nog wat winkels in de buurt bezocht, maar bij veel winkels betaal je al snel tussen €500,- en €700,- voor een tafel van twee meter en we hadden nog wat andere wensen:

 • We wilden graag een rechthoekige tafel. Dit vinden we praktisch en we gebruiken de tafelklem regelmatig;
 • Hij moest twee meter lang zijn;
 • Er moesten zes stoelen onder passen;
 • Met poten aan de zijkant en niet in het midden (ik werk er namelijk ook veel aan en vind het dan fijn mijn benen te kunnen strekken en ik vind het praktisch met schoon houden)
 • En hij mocht niet te duur zijn.

Uiteindelijk vonden we online eettafel ‘Britt‘. Deze tafel is te koop in verschillende maten en de prijs begint bij €318,-. Wij kozen voor een tafel van 90 x 200 cm en die kost €382,-. Dat is alsnog een smak geld, maar we vonden deze wel heel erg mooi én hij voldeed aan onze wensen. Uiteindelijk besloten we deze te bestellen bij de good old Bol.com want dan zou de tafel met een beetje geluk twee dagen later binnen zijn. Niet gesponsord overigens.

Twee dagen later werd hij inderdaad ’s avonds bezorgd en binnen vijf minuten hadden we onze andere tafel verkocht. Samen met nog wat andere spullen die we hebben verkocht, hebben we €250,- verdiend. Dit leggen we bij de tafel.

Mangohouten eettafel Britt in elkaar zetten

En dus zaten we vorige week dinsdag om 22.30 uur ’s avonds nog een tafel in elkaar te zetten, maar ik moet zeggen dat dat heel erg makkelijk ging. We hadden het zo voor elkaar. Daarna zetten we hem neer en samen met de stoelen is het echt een heel mooi geheel!

Het blad van de tafel is overigens erg mooi, maar niet zo dik als dat het op de foto’s lijkt. Dat zijn randen die het blad dikker doen lijken. Aan de binnenkant is dat niet het geval, maar het blad is wel erg stevig en het geeft een luxe uitstraling.

We zijn enorm blij met deze mangohouten eettafel en vooral ook met de prijs. Natuurlijk is het nog steeds niet heel goedkoop, maar het was wel de tafel die aan al onze wensen voldeed voor een heel fijne prijs.

Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments hieronder of klets mee op de socials van Mamablogger.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  24 mei 2022 / 06:44

  Ik heb de tafel natuurlijk al even in het echt mogen bewonderen ? … zoo mooi! En een prachtig geheel inderdaad met de rest van jullie meubelprogramma nu, maar de pootsoort springt er ook echt uit en is heel tof en uniek in het vierkant!
  En ja, de ‘oude’, voor ons nieuwe ? tafel heeft een heel goed onderkomen gevonden ?? de eerste schaakpartijen met familie en vrienden zijn er van het weekend op gehouden toen ik heerlijk een nachtje logeren ging bij m’n zusje en van alle kanten complimenten gekregen op deze tafel! En wij hebben onze oude eettafel met eethoekbank weer gratis door kunnen geven aan een alleenstaande moeder die er heel enthousiast van was dus zo hebben alle meubels weer een goed nieuw leven gekregen ook ??

  • Marisca
   Auteur
   26 mei 2022 / 07:48

   Wat leuk om te horen dat alles een goede bestemming heeft gekregen en jullie zo blij zijn met de tafel! Zo is de cirkel weer rond 🙂

 2. Janneke
  29 mei 2022 / 11:42

  Mooie tafel hebben jullie gekocht, heel veel plezier ermee. De prijs vind ik best wel meevallen, maar hangt natuurlijk ook van de kwaliteit af. Je zit er tenslotte dagelijks aan. Onze tafel zat destijds rond de 1.000 euro met 6 stoelen, ook een 90×200, loeizwaar en we zitten er al 18 jaar dagelijks aan. Zelfs de stoelen zijn nog dezelfde, kinderen zitten bij ons op de triptrap. De oudste is 14 en zit er sinds 2 jaar niet meer op, jongste (10) zit er nog steeds op. De tafel kan nog jaren mee, de stoelen willen we wel wat anders maar geen idee wat we willen en zo lang zitten wij nog prima. Onze bank is een miskoop en zitten we nooit op dus we willen goed nadenken wat we willen voordat we iets kopen.