Home + Kinderfeestje oudere kinderen: wat te doen?

Kinderfeestje oudere kinderen: wat te doen?

Zodra de verjaardagen van de jongens dichterbij komen, begin ik met plannen en organiseren. Vooral kinderfeestjes hebben wat voorbereidingstijd nodig. Ook zijn beide jongens in oktober jarig en in die maand valt ook de herfstvakantie. Ik probeer een feestje altijd voor die tijd te plannen en als ik heel eerlijk ben ook het liefst in september, want dan is de kans groter op mooi weer. Dat is fijn, want naarmate Milan ouder werd, vond ik het lastiger een leuk kinderfeestje te verzinnen voor een jongen van zijn leeftijd. Dan is het voor een meisje soms net wat makkelijker. Inmiddels hoeven we voor Milan geen kinderfeestje meer te organiseren, maar ik heb zulke leuke tips voor je, dat ik helemaal ben voorbereid voor Floris. Dit zijn namelijk dé tips voor een kinderfeestje met oudere kinderen!

Tip kinderfeestje 11 en 12 jaar: lasergame huren

Wat ik heb gemerkt bij kinderen van 11 en 12 jaar, is dat zij actieve kinderfeestjes wel heel erg leuk vinden. Er mag actie in zitten en het moet vooral niet suf zijn, haha. Wij hebben een paar jaar geleden daarom gekozen voor een graffiti feestje. Heel erg leuk, maar daar moet je thuis wel de ruimte voor hebben én het was een heel prijzig feestje. En volgens mij hebben we het jaar ervoor een spionnenfeestje georganiseerd. Ook een groot succes en makkelijk zelf te organiseren met de spullen die je thuis gestuurd krijgt. En dat laatste is juist wat ik jullie wil tippen. Je kan namelijk heel veel toffe spellen huren.

Zelf attributen huren

Gelukkig zijn er nu nog meer leuke feestjes te bedenken die je in je eigen omgeving kunt doen (bijvoorbeeld in een park, bos, op een voetbalveld – als dat mag – of misschien kun je op school de gymzaal reserveren). Zo kun je bijvoorbeeld een lasergame huren. Deze zijn veilig en hier heb je de hele dag plezier van. En wil je het feestje toch liever thuis vieren? Zelfs dat kan, want je kan thuis ook lasergamen! Handig om te weten: er zijn verschillende spelvormen voor het lasergamen, zo kun je variëren en er misschien nog prijsjes aan verbinden en/of een toernooi organiseren.

Andere tips kinderfeestje oudere kinderen

Naast lasergamen is er natuurlijk nog veel meer leuks te bedenken als het gaat om kinderfeestjes voor oudere kinderen. Zo kun je een te gekke silent disco organiseren, een karaoke party geven, bubbel voetbal spelen én paintballen. Ook hiervoor kun je alle benodigdheden huren.

Ik hoop vooral dat je wat aan deze tips hebt, want voor je het weet zitten ze in de brugklas en ga je de kinderfeestjes missen. Gelukkig hebben we er voor Floris nog heel wat te gaan.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *