Home + Wonen | Dit doen we wel en niet qua klussen in ons huurhuis

Wonen | Dit doen we wel en niet qua klussen in ons huurhuis

Twee jaar geleden rond deze tijd konden we nog totaal niet vermoeden dat we zouden gaan verhuizen. Maar zoals ik vaker heb gezegd; het kan verkeren. Gek genoeg wonen we hier nu ruim 1,5 jaar en hoewel we van plan zijn tijdelijk te huren voelt het wel als ons huis en heb ik het zo ontzettend naar mijn zin. Meer dan in ons vorige huis. En omdat we hier, gezien de gekte op de huizenmarkt, nog wel even blijven wonen, maken we het huis iets meer eigen. Wat we wel en niet doen qua klussen in ons huurhuis lees je hieronder.

Vooruit denken: wat kan mee naar een volgend huis?

Toen we hier kwamen wonen begonnen we al met heel praktisch vooruit denken. De meubels die we voor boven kochten, veelal kasten (in ons vorige huis hadden we veel inbouwkasten), zochten we zo uit dat alles bij elkaar zou passen en we deze moeiteloos mee zouden kunnen nemen naar een volgend huis. Datzelfde deden we met lampen, gordijnen etc. De tuin en oprit hebben we aan laten leggen omdat daar alleen zand lag met wat tegels, en we kozen daar onder andere voor steenschotten. Als de tuin hier leeg zou moeten, dan halen we die eruit en hebben we er misschien nog wat aan in de volgende tuin, bijvoorbeeld als hekje of iets dergelijks.

Maar we denken ook vooruit op andere gebieden. Zo houden we de muren beneden gewoon wit (scheelt straks weer) en in onze slaapkamer ook. Behalve op de kamers van de jongens. Boren doen we zo min mogelijk en als ik iets wil ophangen bij de jongens, dan gebruik ik van die speciale strips. Zo houden we de muren mooi.

Veel bewoners slaan aan het klussen

Om ons heen zien we dat veel bewoners aan het klussen zijn geslagen. Van kleine klussen zoals het vervangen van deurklinken tot grote klussen. Zo zagen we dat overburen zelf een keuken hadden geplaatst, zien we een aantal rolluiken en er zijn buren die een kunststof overkapping tegen het huis hebben laten plaatsen. Het lijkt wel alsof mensen denken ‘laten we het helemaal naar ons zin maken, want voorlopig zit de huizenmarkt toch op slot en we zitten hier goed’. En ik geen ze geen ongelijk. Sterker nog, het zette ons ook aan het denken. Wij zouden ook wel zo’n overkapping willen omdat de zon lang op de ramen staat en het dan zo 28 graden wordt in de woonkamer. Ook staat hier heel veel wind, door een overkapping zouden we eerder buiten kunnen zitten, maar dit zijn wensen hoor, we weten niet of het er ook echt van gaat komen, maar we snappen dat mensen dit doen.

Wel willen we horren laten plaatsen, in ieder geval bij de slaapkamer, want we hebben veel last van muggen. Die horren zouden we eventueel gewoon mee kunnen nemen en anders zouden de volgende bewoners deze van ons over kunnen nemen.

Zo hebben we ook heel hoge, mooie deuren in huis, maar met een standaard deurklink. Prima, maar die zou ik beneden heel graag willen vervangen voor zwarte deurklinken. Dat past goed bij onze meubels  met zwart staal. Als je de huidige deurklinken bewaart zet je deze er weer op als je gaat verhuizen en je neemt de zwarte mee naar het nieuwe huis.

Ook wil ik de buitenlamp en het huisnummer vervangen voor iets dat beter past bij het huis (de nieuwe buitenlampen kunnen sowieso weer mee). Zo wordt dit huis net wat meer onszelf. En nogmaals, al dit soort dingen kunnen we gewoon meenemen en dat scheelt over een tijd weer geld.

Deze kleine aanpassingen kunnen we nu doen en dragen bij aan het woongenot, het voelt dan wat meer eigen en meer als onszelf. Ook spreiden we de kosten, omdat veel van die materialen mee kunnen naar een volgend huis.

Welke klussen zou jij wel en niet doen in een huurhuis waar je niet al te lang blijft wonen? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *