Home + De drukke maanden voor het einde van het schooljaar breken aan…

De drukke maanden voor het einde van het schooljaar breken aan…

Het schooljaar van 2018/2019 was het laatste normale schooljaar, want tijdens het schooljaar 2019/2020 brak corona uit en we weten allemaal hoe lang dat heeft geduurd. Inmiddels zijn we twee jaar verder na de eerste corona-uitbraak en is het gewoon drie jaar geleden dat we voor het laatst de avondvierdaagse liepen bijvoorbeeld. En dat is precies zo’n activiteit die voor het einde van het schooljaar wordt georganiseerd. Gelukkig kan het allemaal weer en zijn de maatregelen opgeheven. En dat betekent dat de drukke maanden voor het einde van het schooljaar in alle hevigheid terug zijn!

Ik had het er van de week over met collega’s: onze agenda’s lopen weer vol met verjaardagen, feestjes, gezellige visite en uitjes. Iedereen merkt het en dat is hier niet anders. Ik ben blij dat het weer kan, maar moet tegelijkertijd ook wennen. We keken thuis in onze agenda’s voor de maanden mei en juni en er staat alweer veel gepland:

Feestdagen en studiedagen, ideale combinatie 😉

Volgens mij herkennen heel veel ouders dit: het is een periode met veel vrije dagen en meteen daar achteraan wordt een studiedag geplakt. Dat betekent misschien wel dat je veel moet regelen met opvang en werk of misschien gaan jullie lekker een lang weekend weg, heerlijk! Wij werken door, maar ik heb bijvoorbeeld wel wat extra thuiswerkdagen en ik heb 6 mei vrij genomen. Omdat wij altijd op 5 mei vrij zijn, betekent dat een lekker lang weekend.

Avondvierdaagse

Deze noemde ik al in de intro, maar de avondvierdaagse mag weer gelopen worden. Dat was hier even een dingetje, want de school van de jongens loopt met een andere woonplaats mee, maar Milan wilde toch graag met die van onze woonplaats meelopen. Snap ik, want die is juist zo leuk en extra feestelijk omdat onze woonplaats 750 jaar bestaat.

Ware het niet dat deze precies valt in de week dat Milan op schoolkamp gaat. Meelopen in diezelfde week zou echt te vermoeiend zijn dachten wij, maar hij gaf aan dat het wel zou kunnen. Patrick kan alleen niet met hem mee omdat hij de hele week vrijwilliger is bij de avondvierdaagse en ik blijf bij Floris. Gelukkig voor Milan gaf opa aan wel met hem te willen lopen dus lopen ze een driedaagse van woensdag tot en met vrijdag.

Dat wordt een pittige week voor hem, maar hij heeft er helemaal zin in!

Schoolkamp

Dit schooljaar gaat Milan voor het eerst op kamp. Gelukkig maar twee nachten en de hele klas heeft er ontzettend veel zin in. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het behoorlijk spannend vind, maar dat probeer ik zo min mogelijk te laten merken. Hij kijkt er nu al naar uit en ik kijk uit naar de dag dat ze weer terugkomen haha.

Mannenweekend

Pat en Milan gaan ieder jaar samen een nachtje weg. Mannenweekend noemen ze dat en tijdens dat weekend is het verboden voor moeders en kleine broertjes haha. Ik vind het zo leuk dat ze dat ieder jaar weer doen. Die herinneringen zijn onbetaalbaar en die gaat hij over niet al te lange tijd ook met Floris maken. Dit jaar gaan ze naar Limburg en gaan ze carspotten in België. Milans ideale weekend en Pat vindt het stiekem ook wel leuk.

Floris en ik blijven thuis, maar gaan samen de hort op. Wij vermaken ons wel!

Musical in de schouwburg

Milan speelt dit jaar weer een voorstelling in de schouwburg. Zijn laatste, want hierna wil hij stoppen na vijf jaar. Jammer, maar ook begrijpelijk, want hij wordt ouder en krijgt andere interesses. We gaan er daarom nog maar even extra van genieten, want de voorstellingen zijn altijd zo leuk en ze hebben er hard aan gewerkt.

Andere leuke dingen om naar uit te kijken

Eind juni gaan Pat en ik samen een nachtje weg voor onze trouwdag. Moederdag en Vaderdag vind ik altijd gezellige dagen, net als de verjaardagen binnen de familie en het jaarlijkste sportevenement van mijn werk kan weer doorgaan. Zo gezellig! Ook is er weer rommelmarkt in onze oude straat op Tweede Pinksterdag en als het weer meewerkt gaan we barbecueën met onze oude buurtjes. Laten we hopen op een paar mooie maanden!

Merken jullie ook dat de drukke maanden zijn aangebroken en de agenda’s vollopen? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *