Home + Wonen | 5x originele muurdecoratie

Wonen | 5x originele muurdecoratie

De afgelopen maanden was ik volop inspiratie op aan het doen voor een eventueel nieuw huis. We hadden ons namelijk ingeschreven voor een nieuwbouwproject, maar zijn helaas uitgeloot op de huizen die we graag wilden. Het hele verhaal hierover volgt nog en hoewel de teleurstelling nog steeds groot is zijn we alweer verder aan het kijken. Al die wooninspiratie bood in ieder geval ook genoeg inspiratie voor Mamablogger. Daarom vijf keer leuke en originele muurdecoratie.

Witte muren en muurdecoratie

We houden de muren in dit huis zoveel mogelijk wit, omdat we uiteindelijk verhuisplannen hebben. Hoewel we hadden gehoopt dat deze inmiddels wel concreter zouden zijn, voelen we ons in dit huis wel enorm thuis. We wonen hier heel erg fijn en de wijk is erg leuk. Voorlopig wonen we hier nog wel, maar de muren houden we zoveel mogelijk wit. Behalve op de kamers van de jongens dan. Toch kom je met leuke muurdecoratie al een heel eind én kun je veel meer variëren zonder dat het je heel veel extra tijd kost. Schilderen kost namelijk behoorlijk wat tijd. Maar waar kun je dan aan denken?

1. Hexagons

Je ziet ze steeds vaker: hexagons. Dit zijn zeshoekige tegels. Je ziet ze tegenwoordig veel in badkamers en keukens (hadden wij ook graag gewild in een eventueel nieuw huis), maar dus ook als muurdecoratie met eigen foto’s. Hexagon muurdecoratie stel je zelf samen en kun je eindeloos combineren. Bijvoorbeeld eigen foto’s gecombineerd met tekst en effen kleuren zoals het voorbeeld hierboven. Maak deze zo groot als je zelf wilt en je kan ze altijd een updaten. Superleuk!

2. Wandtapijt

Het wandtapijt is terug van weggeweest en dus weer helemaal hip. Voor mijn werk was ik laatst op een locatie waar iemand zelf een enorm wandtapijt had gemaakt. Die was gaaf! Wandtapijten zijn gemakkelijk op te hangen en kunnen een saaie muur in een handomdraai omtoveren tot een echte blikvanger.

3. Houten wandpanelen

Voor de grote muur achter onze televisie heb ik nog gedacht aan houten wandpanelen van de vloer tot en met het plafond. Deze kun je tegenwoordig heel eenvoudig bestellen en monteren. Hoe je ze eraf haalt weet ik niet, maar mooi vind ik ze wel. Ze breken de witte muur en geven warmte.

Diverse wanddecoratie in ons huis

4. Wandplanken

Ik boor het liefst zo min mogelijk in muren, maar wandplanken zijn natuurlijk wel heel mooi en praktisch. Plaats een verzameling boeken, planten, kunstvoorwerpen of andere decoratieve items op de planken. Experimenteer een beetje met verschillende hoogtes en je hebt in no time een persoonlijke en decoratieve muur.

5. Spiegels

Spiegels vind ik vooral tof in een hal of gang en dan vooral totaal verschillende spiegels. Wij hebben de oude spiegel van mijn opa en oma gecombineerd met een nieuwe, rotan spiegel. Deze combinatie van oud en nieuw matcht verrassend goed met elkaar en geeft een speels effect.

Op deze manier voelt dit huis echt als thuis, zonder dat we de muren een kleurtje geven. Dat komt in een volgend huis wel weer.  En als we gaan verhuizen, zal ik daar uiteraard weer over schrijven.

Wat is jouw favoriete muurdecoratie? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *