Home + Wonen | 4x dit vinden wij de voordelen van een huurhuis

Wonen | 4x dit vinden wij de voordelen van een huurhuis

Inmiddels weten jullie het wel: vorig jaar verkochten we ons koophuis om tijdelijk te gaan huren voor ongeveer drie tot vier jaar. Gezien de huidige woningmarkt kan dat ook weleens vijf jaar worden en waar dat idee mij eerst bij de keel greep (want ik wil zo graag weer een huis kopen), moet ik zeggen dat er nu ook een soort berusting is. Tijdelijk huren is namelijk zo gek nog niet, dit zijn voor ons de vier grootste voordelen.

Onderhoud uitbesteden

In ons vorige huis deden we alles zelf en dat betekende ook dat we altijd bezig waren. We waren altijd bezig met de tuin (want die was enorm en moest ook onderhouden worden), schilderwerk deden we altijd zelf (was de ene klus klaar, dan stond de ander weer te wachten) en dat gold eigenlijk voor alle kleine klussen.

Dat is nu wel anders. We houden ons huis uiteraard netjes, hebben de tuin en oprit kunnen laten doen, maar als er nood aan de man is hoeven we alleen maar te bellen. Zo sloot de vaatwasser laatst niet goed. Je hoeft alleen maar te mailen en het wordt geregeld. Dat gold ook voor de warmtepomp die gek deed en zojuist heb ik nog gebeld en gemaild over een verzakking op de oprit door de regen, omdat de regenpijp kapot is gegaan. Van ventilatieroosters en glaslatten tot dus een verzakking in de tuin, als er iets stuk gaat hoeven we het zelf niet op te lossen. Althans, dit soort dingen niet en dat geeft rust na jarenlang klussen en nog was er genoeg te doen.

Energiezuinig

Dat geldt natuurlijk niet voor alle huurwoningen, maar wij hebben een nieuwbouwhuis is een duurzame wijk. We hebben geen gas, maar een warmte pomp en we hebben zonnepanelen. Dit scheelt enorm in de vaste lasten, zeker nu de energieprijzen zo omhoog gaan. In ons oude huis moesten we best stoken om te voorkomen dat het vochtig werd, want het was een heel oud huis.

Dit scheelt nu enorm en is voor ons zeker een voordeel.

We hebben straks iets meer vrijheid als we weer een huis gaan kopen

Ik bedoel hiermee dat we dan geen huis meer hoeven te verkopen zodat we misschien een iets betere onderhandelingspositie hebben ten opzichte van andere gegadigden. Als de verkoper een bepaalde opleveringsdatum in gedachten heeft, dan kunnen wij daarin mee.

We hebben dan geen gedoe met een verkoop van een eigen huis, een oplevering dat aan moet sluiten op het nieuwe huis, opslag van spullen etc.

Nu al de ruimte zonder over te hoeven bieden

We hebben nu al een heel fijn huis met ontzettend veel ruimte zonder dat we flink over moesten bieden. We hebben al eens een crisis meegemaakt en het huis dat we in 2006 voor ruim 1,5 ton kochten was ruim twee jaar daarna nog maar een ton waard. Als er nu weer een crisis uit zou breken zouden veel huizen (zeker in een hogere prijsklasse) nog veel minder waard worden. Ik weet niet of het weer kan gebeuren nu woningen zo schaars zijn, maar ik toen dachten we ook niet dat het zou kunnen en het gebeurde toch. Daar ben ik enorm bang voor dus we willen ook niet teveel betalen.

We zijn tot nu toe enorm blij met dit huis en de plek waardoor we ook veel meer rust ervaren. En dan maakt het niet uit of je een koop- of een huurhuis hebt, als je er maar fijn woont. Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkst.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Emma de Graaf
    17 december 2021 / 11:28

    Beste Marisca, bedankt voor je artikel over een huurhuis! Mijn zusje en haar vriend willen ook graag een huis kopen, maar in deze markt is dat erg lastig. Inschrijven voor een huurwoning wordt waarschijnlijk hun eerste stap. Wat goed dat je perspectief biedt, er zitten inderdaad ook voordelen aan een huurhuis. Het uitbesteden van onderhoud lijkt me inderdaad heel lekker. Ik zal je artikel doorsturen naar mijn zusje!