Home + Woensdagmiddag dingen | Vilten kerstboom van Action en zelf notenkrakers schilderen!

Woensdagmiddag dingen | Vilten kerstboom van Action en zelf notenkrakers schilderen!

Woensdagmiddag dingen is een nieuwe rubriek op Mamablogger. Hij zal niet wekelijks online komen, maar als ik een leuke tip heb voor de woensdagmiddag vertel ik jullie er uitgebreid over. Deze week wilde ik hem juist met jullie delen. We weten immers niet welke extra maatregelen er wellicht worden aangekondigd, dus laten we het thuis maar zo gezellig mogelijk maken. Met deze twee budgettips houd je de kids wel even zoet op woensdagmiddag en kun je zelf ook nog ontspannen. Win-win ?. De vilten kerstboom van Action is zo’n hit hier in huis en komende woensdag gaan we zelf notenkrakers schilderen.

De vilten kerstboom van Action

Ik begin met de vilten kerstboom van Action. In een opwelling gekocht voor €3,99, maar hij bood behoorlijk uitkomst toen wij onze kerstboom op gingen tuigen. Floris had zijn eigen boom, Milan hielp hem mee en wij konden even onze eigen gang gaan. Het is een hartstikke leuk ding en hij is herbruikbaar dus je hebt er de komende jaren nog wel plezier van.

Hij is 60 x 80 cm en er zitten 26 figuurtjes bij. Bij deze figuurtjes zit voldoende klittenband waarmee de kinderen ze aan de boom vast kunnen maken.

De boom is van prima kwaliteit en de figuurtjes blijven er goed op zitten. Behalve de balletjes, die moeten we echt stevig aandrukken er ze vallen weleens van de boom af. Verder is het een superleuk boompje voor kleine kinderen.

Zelf notenkrakers schilderen

Een andere leuke activiteit is het schilderen van houten notenkrakers. Intratuin verkoopt deze kleine pakketjes voor maar €2,49. Voor dit bedrag heb je een houten notenkraker, een baard, verf en een kwastje. De kids kunnen dus meteen aan de slag!

Mijn notenkrakers zijn nogal interessant voor de jongens, maar nu kunnen ze er zelf eentje maken die ze op hun kamer kunnen zetten.

Beiden items zijn perfect als eigen kerstversiering voor de kinderen en zo blijven ze van die van jou af ?. Welke van de twee vind jij leuker; de vilten kerstboom of de houten notenkraker? En wat vind je van deze rubriek? Zijn er bepaalde dingen die je terug zou willen zien in deze rubriek? Laat het me vooral weten!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 14 december 2020 / 08:49

  Tof! Zo’n kerstboom van vilt zoek ik al een tijdje. Kijken of ze hem hier dus hebben bij de Action.

 2. Anja
  14 december 2020 / 11:24

  Leuke nieuwe rubriek! Die notenkraker setjes om zelf te schilderen zijn wel heel erg leuk!

  • Marisca
   Auteur
   20 december 2020 / 08:34

   Dankjewel! Zijn er nog meer dingen die je graag wilt zien in deze rubriek? Wij gaan vandaag waarschijnlijk die setjes schilderen.

 3. Wil in 't Veld
  20 november 2022 / 16:36

  Hallo, hoe bevestig je de vilten kerstboom op de muur ? Ik heb ze zelf gemaakt maar krijg ze niet ( tijdelijk) vast op de muur.

  • Marisca
   Auteur
   21 november 2022 / 06:51

   Ik ben een wandelende Tesa ambassadeur haha, want ik gebruik overal Tesa strips en haakjes voor zodat de muren niet beschadigen. Voor de titel kerstboom en het canvas doek dat we nu hebben hangen, gebruik ik de doorzichtige Tesa haakjes, ideaal en na gebruik trek je ze er zo af. Ik hoop dat je er wat aan hebt.