Home + Christmas Countdown 2020 | Praktische en gezamenlijke cadeaus onder de kerstboom?

Christmas Countdown 2020 | Praktische en gezamenlijke cadeaus onder de kerstboom?

Een bekentenis: ik kocht eigenlijk nooit praktische cadeaus voor de jongens wanneer ze jarig waren of tijdens Sinterklaas en Kerst zoals pyjama’s etc. Ik vond het geen echte cadeautjes en vond ook dat dat kosten zijn die horen bij het ouderschap. Dat vind ik stiekem nog steeds, maar dit jaar begrijp ik mij maar al te goed waarom ouders dit doen. Sterker nog, we hadden geen flauw idee meer wat we voor de jongens moesten kopen en er ontstond een soort weerstand tegen al dat speelgoed. Dus kreeg Milan onder andere een toilettas voor Sinterklaas en krijgen ze voor de Kerst minimaal speelgoed en hebben ze een gezamenlijk cadeau gekregen.

Niet sympathiek

Ik realiseer mij maar al te goed dat wat ik hierboven schreef niet zo sympathiek klinkt en dat is niet mijn bedoeling. Ik denk dat een juiste balans prima is voor kinderen en ik begrijp steeds beter waarom ouders dit doen.

Tijdens de verhuizing zagen we pas goed hoeveel speelgoed de kinderen eigenlijk hebben. Er staan verdorie 20 Albert Heijn kratten vol met LEGO achter de schotten van de zolder. Daar hebben we zelf aan bij gedragen, maar het is wel erg veel. En dat is dan alleen de LEGO. Floris heeft inmiddels ook een behoorlijke verzameling speelgoed bij elkaar vergaard en ik moet zeggen dat ik het wel erg veel vindt.

Minder cadeaus uit principe

Daarom besloten we dit jaar minder cadeaus te kopen. Minder zakken en grote stapels, maar wel een aantal dingen die ze heel graag wilden hebben en dat was dat. Ze zijn in oktober jarig geweest, hebben door de verhuizing speelgoed herontdekt, Milan heeft een week of twee terug nog een nieuwe fiets gekregen, het houdt wel een keer op. Niet omdat het moet, maar uit principe. We kopen het liefst wat duurzamer speelgoed dat lang meegaat en zijn waarde behoudt, maar het hoeft niet zoveel te zijn. Het is niet nodig en mijn ogen zijn wat dat betreft eindelijk geopend.

Wat geef je een tiener cadeau?

Voor Milan vonden we het dit jaar sowieso lastiger. Waar we voorheen LEGO kochten, kunnen we dat nu nog nauwelijks kwijt. Hij verzamelt nu nog alles van LEGO Mario, maar daarna houdt het op en kan er echt niet meer bij. Uiteindelijk kochten we er nog een spel bij voor de Switch en een toilettas van Enzo Knol. En wat bleek? Daar was hij ontzettend blij mee! Praktische cadeaus zijn prima en ik realiseerde mij dat het vooral mijn eigen bezwaar is geweest die totaal nergens op sloeg.

Gezamenlijke cadeaus

Voor Kerst besloten we het anders aan te pakken. Ze krijgen één of twee cadeautjes onder de boom en we besloten ze een gezamenlijk cadeau te geven. Een paar weke terug hadden we al een oude gymmat gekocht en afgelopen week tikte Patrick voor een leuk prijsje een oude gymkast op de kop. Deze staat inmiddels op zolder en dit weekend kochten we er een oude bal en een oud gymtouw bij. Er ontstaat een soort gymzaaltje op zolder in hun speelhoek waar ze beiden dolgelukkig mee zijn. Milan kan erop chillen en Floris kan lekker klimmen en klauteren (als wij erbij zijn natuurlijk). Ideaal voor een regenachtig weekend, ze kunnen zich dan alsnog lekker uitleven. Deze vintage items behouden hun waarde, maar voorlopig wordt er wel mee gespeeld.

Ik ben benieuwd, geven jullie ook praktische en/of gezamenlijke cadeaus aan de kinderen? Zo ja, heb je nog leuke tips?

Kerst 2020Kerst 2020

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties

 1. 13 december 2020 / 08:24

  20 kratten lego😯. Ik geef altijd volgens het principe: something you want, sonething you need, something to wear en something to read. Met 3 kinderen zijn dat al 12 dingen dus al bijna een mand vol. Wij zijn uit het Midden Oosten terug naar Europa verhuisd en we hadden 35 dozen of 1000 kg dat we michten verschepen. Daar zit je al heel gauw aan. En ja, we hebben nu alweer zoveel zooi na 2 jaar weer in Europa🤪

 2. 13 december 2020 / 08:35

  Wij hebben van kleins af aan praktische cadeautjes erbij gedaan en zo’n 5 á 6 pakjes per kind in totaal.
  Ze zijn er blij en tevreden mee. De jongste, 6 jaar, geloofd nog. Zolang dat is vieren we Sint.
  We doen niet én Sint én Kerst.
  Bij schoonmoeder krijgen ze cadeautjes met Kerst. Ze komen dus niks tekort.

  Wat ontzettend gaaf jullie zolder met de vintage gym spullen. Daar word je als kind toch vrolijk van! Zullen ze veel plezier beleven.