Home + Zo hadden de jongens geheten als het meisjes waren geweest

Zo hadden de jongens geheten als het meisjes waren geweest

Ik krijg regelmatig de vraag hoe Milan en Floris hadden geheten als het meisjes waren geweest. Ik heb er nog nooit over geschreven dus vandaag het antwoord op die vraag!

Hoe had Milan geheten als hij een meisje was geweest?

Toen ik zwanger was van Milan hadden we de grootste moeite met het vinden van een meisjesnaam. We kwamen er gewoon niet uit en hadden totaal niet dezelfde smaak. Ik ben zelf wel van de klassieke namen en Pat wat minder. Misschien was dat al een voorbode dat we een jongen zouden krijgen. Daar waren we namelijk heel snel over uit. Als we een jongen zouden krijgen zou hij Milan heten. Vernoemd naar mijn overleden vader die Miel heette. Maar goed, we hebben wel nagedacht over een meisjesnaam en dat zou Charlotte zijn geworden. De roepnaam was dan Charlie geweest.

Hoe had Floris geheten als hij een meisje was geweest?

Bij Floris was het precies andersom; we hadden geen jongensnaam, alleen maar meisjesnamen. Geen voorbode, want het werd toch echt een jongetje en wat voor één! Ik vond Jolijn en Jolie heel erg gaaf, maar Pat was daar minder enthousiast over. Uiteindelijk zouden we gaan voor de naam Pip. Grappig detail; voor een jongen hadden we eerst Jip. Lekker creatief ook haha.

Uiteindelijk was Pat niet helemaal blij met de naam Jip (wel met Pip gek genoeg) en besloten we toch te zoeken naar een andere naam. Mijn moeder kwam met de naam Floris. Ik dacht dat Pat het helemaal niets zou vinden, maar die was meteen enthousiast en zei; dit is hem!

Als we twee meiden hadden gehad hadden ze dus Charlie en Pip geheten. Gek idee eigenlijk, want het is Milan en Floris geworden.

Als ik nu zou moeten kiezen

Tja, geen idee wat we nu zouden kiezen. Ik vind Jolijn en Jolie nog steeds heel erg tof en je hoort ze nog niet te vaak. Dat is met veel andere klassieke namen nu we het geval.

Wat vinden jullie van deze namen? Is dit wat jullie hadden verwacht of hadden jullie iets totaal anders verwacht? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Elise
  3 augustus 2018 / 07:48

  Deze namen had ik zo gauw niet bij jullie bedacht! Ik dacht iets van Lieke/Lotte hihi. Nouja, Charlotte en Lotte komt nog een klein beetje in de buurt haha. Leuke namen! Kan je je nu niet meer voorstellen he dat Floris dus misschien wel Jip had geheten!

 2. Sandra
  3 augustus 2018 / 08:12

  Thijs was Lieke geworden, en hadden we bij Luuk ook. Hoewel daar nog twijfel was met wijziging naar mijn moeder zou worden. Maar kwam tot de echo op niks wat van Ine konden maken. En we vrij plotseling 3 weken eerder een geslachtsbepaling hadden ivm het de snelle verslechtering van mijn moeder. Hebben in een auto rit van 1,5 uur onze beslissing gemaakt

 3. Louise
  3 augustus 2018 / 09:14

  Onze 1ste wisten we “pas” met 28wkn dat het een meisje werd maar hadden toen de namen Floortje voor meisje en Jochem voor een jongen.
  Bij de 2de wisten we al met 17wkn dat het een jongen werd en Jochem vonden we nog steeds heel gaaf dus niet verder gezocht en hadden ook geen meisjes naam.
  Beide zijn ze wel vernoemd
  Floortje(roepnaam) Edith Maria —> vernoemd naar mijn moeder en schoonmoeder
  Jochem (roepnaam) Christtoffel —> vernoemd naar mijn schoonvader