Home + Het zit erop, M’s eerste jaar op de basisschool!

Het zit erop, M’s eerste jaar op de basisschool!

Alle clichés zijn waar, wat gaat de tijd toch ontzettend snel als je kinderen hebt! Gisteren was M’s laatste schooldag voor de zomervakantie en na de zomer gaat hij alweer naar groep twee! Tijd om even terug te blikken dus…

Ik heb jullie het afgelopen jaar natuurlijk wel op de hoogte gehouden. Zo was er een heel gedoe romdom schoolfruit, vroeg ik mij in het begin af of M wel op zijn plek zat op deze school en schreef ik ook blogs over zowel schoolplein moeders als schoolplein vaders.

Na een aantal maanden ging het beter en leek M steeds meer op zijn plek te zitten. De omslag kwam voor ons toen hij werd uitgenodigd voor zijn eerste kinderfeestje en daar heel leuk werd ontvangen door zijn andere klasgenootjes die er ook waren. Maakten we ons hier zo druk over?

Inmiddels zijn er hier al tig kinderen over de vloer geweest om te spelen en hadden ze het stuk voor stuk naar hun zin. Gelukkig maar! Als we in de stad lopen en we komen een klasgenootje tegen, wordt M  altijd uitbundig begroet en is iedereen super enthousiast. Leuk om te zien, je wilt tenslotte ook dat je kind het naar zijn zin heeft.

Verder zie ik ook verschil in zijn ontwikkeling. M is heel erg wijs en heeft overal een antwoord op. Hij is zo bijdehand en we staan soms zelf weleens te kijken van wat hij allemaal zegt. Ook is hij heel leergierig. Hij moest en zou het alfabet kennen en die had hij ook zo onder de knie. Verder schrijft hij al een tijdje zijn naam en is hij nu ook druk met andere woordjes die hij wilt leren schrijven.

Dus ja, ondanks de twijfels en zorgen aan het begin, zijn wij heel blij met de keuze voor deze basisschool en heeft M het heel erg naar zijn zin!

We gaan nu lekker genieten van zes weken vakantie en daarna weer uitgerust beginnen aan het nieuwe schooljaar!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 11 juli 2015 / 14:17

    Leuk om te lezen! Die van mij heeft er net twee maanden opzitten en ik vind de ontwikkeling zo snel gaan!