Home + Wij gaan verhuizen! Het verkoopproces van ons huis (deel 3)

Wij gaan verhuizen! Het verkoopproces van ons huis (deel 3)

Deel 2 sloot ik af met goed nieuws. We hebben een bod geaccepteerd van een jong stel dat heel enthousiast is en heel graag in dit huis wil wonen, hier hoopten we stiekem al op! We zijn blij, maar zijn er nog niet. Er volgt nog een bouwkundige keuring, er zijn nog drie dagen bedenktijd en de financiering moet nog rond komen. Toch is er vandaag (de dag dat we het bod hebben geaccepteerd) al gesproken over een datum voor de overdracht, spannend! In dit deel neem ik jullie mee in dat proces.

Maandag 5 oktober 2020

Vandaag hebben we voor de tweede keer een bod op ons huis geaccepteerd. Dit keer van een leuk jong stel dat graag in dit huis wil wonen en heel enthousiast lijkt. Precies het soort koper waar we op hoopten. Ik neem jullie in dit deel mee in het proces na het bod. Het wordt spannend!

Woensdag 7 oktober 2020

De bieders zijn blij dat we hun bod hebben geaccepteerd! We hebben voor hen gekozen vanwege het enthousiasme en het feit dat ze dit jaar nog over willen overdragen. Dat scheelt ons dubbele lasten en heen en weer gependel tussen de huizen. Verder horen we vandaag dat de bouwkundige keuring ook al gepland is en sneller dan verwacht; aanstaande maandag 12 oktober. Dat is best snel gezien de drukte. Nu maar hopen dat er niets geks uit komt. Het is immers toch een oud huis, dat vind ik best spannend moet ik zeggen.

Vrijdag 9 oktober 2020

Inmiddels is het voorlopige koopcontract binnen. Deze controleren we dit weekend. Het tekenen ervan staat gepland op vrijdag 16 oktober 2020. Spannend!

En we staan vandaag in de krant! Leuk, maar er zijn een aantal dingen die niet kloppen. Zo staan er onjuistheden in het verhaal. Een voorbeeld: we hebben de buitenmuren niet geïsoleerd, maar recent een binnenmuur, dat heb ik nog laten zien. Verder staat de ene keer mijn naam goed geschreven en de andere keer weer met een ‘k’ in plaats van een ‘c’. Floris heet opeens Fons en ik heb bepaalde dingen niet zo stellig gezegd zoals in de laatste alinea. Verder staat ons huis te koop voor €240.000, dat staat goed, maar aan de zijkant staat vervolgens ‘wat koop je nog meer voor €250.000?’ Ik vind dat wel heel erg jammer. Het is niet onoverkomelijk en het is verder een positief artikel, maar het is wel slordig. Jammer dat ik het niet na mocht lezen en mocht controleren. Gelukkig krijg ik er wel positieve reacties op.

Maandag 12 oktober 2020

Vandaag is een spannende dag, het is namelijk de dag van de bouwkundige keuring. Het is fijn dat het al zo snel kon en de keuring staat gepland om 16.00 uur. Het is net als een bezoek aan de kaakchirurg waar je de hele dag tegenaan hikt… ? We verwachten geen gekke dingen, maar het is een oud huis en je weet het maar nooit. Uiteindelijk worden we tegen 18.00 uur gebeld door de makelaar. De keuring is goed gegaan en uiteraard zijn er punten die gedaan moeten worden. De keurder noemde het een keurige woning. Daar zijn we blij mee, maar de vraag is natuurlijk welk bedrag er uit het rapport komt, want er moet nog wel wat worden gedaan. Dat is echter ook logisch bij een huis van 105 jaar oud. Het blijft dus nog even spannend.

Dinsdag 13 oktober 2020

Het rapport van de bouwkundige keuring is goed ontvangen door de ‘kopers’. Ik blijf dat nog een lastig woord vinden, want er kan nog zoveel mis gaan. Er zijn nog wat onderhandelpunten waar Patrick dit keer geen goed gevoel bij heeft. Ik bel de makelaar nog, maar ze is al niet meer bereikbaar… Ik hoop zo dat we vrijdag alsnog kunnen tekenen…

’s Avonds is de persconferentie en premier Rutte vertelt dat de horeca weer twee weken moet sluiten. En laat onze ‘koper’ nu in de horeca werken. Het stelt ons echt niet gerust. Het zal toch niet weer misgaan?

Vrijdag 16 oktober 2020

Een paar dagen verder en we zijn er uit! Het zijn kleine stapjes, maar vandaag zetten we weer een stap in de goede richting: we tekenen namelijk het voorlopige koopcontract! Dit keer met mondkapjes op en zonder de kopers erbij. Die tekenen aanstaande maandag bij hun aankoopmakelaar. We nemen het contract nog één keer door en na een uurtje staan we weer buiten. Na maandag gaan de drie dagen bedenktijd in voor de kopers en daarna moeten zij de financiering nog rond krijgen. Ik hoop zo dat dat gaat lukken. Het zijn immers geen gemakkelijke tijden…

Maandag 19 oktober 2020

Vandaag hebben de kopers het voorlopige koopcontract getekend. Nu gaan hun drie dagen bedenktijd in en die loopt af op donderdagavond 22 oktober 2020 om 23.59 uur. Spannend! Ik denk dat in dit geval ‘geen bericht is goed bericht’ wel van toepassing is.

Contract van het nieuwe huis
Verder hebben we vandaag het contract getekend voor het nieuwe huis, alle betalingen gedaan en hebben we ons aangemeld voor het water en stroom. Omdat we daar zonnepanelen en een warmtepomp hebben, betalen we straks een schijntje aan stroom. Wat een verschil met nu!

Dinsdag 20 oktober 2020

Er staat vandaag iemand voor de deur die heel graag ons huis wil kopen en dat waarschijnlijk kan onder voorbehoud van financiering. Ze had zelfs al gebeld met de makelaar. Uh, dat is heel fijn, maar we hebben al kopers… Deze mevrouw is echter zo enthousiast dat ze vraagt of ik haar op de hoogte wil houden als de verkoop onverhoopt niet doorgaat. Ze geeft aan helemaal weg te zijn van het huis en het heel graag wil hebben. Ik heb haar gegevens voor ‘het geval dat…’, maar hoop natuurlijk dat het met “onze kopers” gaat lukken.

Vrijdag 23 oktober 2020

Vandaag loopt de bedenktijd van de kopers af. Hierna rest “alleen nog maar” het rondkrijgen van de financiering. Hiervoor moet nog een taxatie worden gedaan. Deze staat aanstaande maandag om 12.00 uur gepland. Op Funda staat er nu ‘Verkocht onder voorbehoud’ en de makelaar appt om te vragen of de ‘Verkocht’ sticker op het bord mag. Het blijft nog even spannend, omdat de financiering nog rond moet komen, maar volgens de makelaar moet het goed komen.

Ook krijgen we vandaag de sleutels van ons nieuwe huis! De plog hiervan heb je al in oktober kunnen zien. We zijn vandaag aan het klussen geslagen en alle ondervloeren liggen nu in het huis. Ook heb ik een muur in Milans kamer geschilderd. Morgen gaan de mannen verder en maandag dus de taxatie. Daarna moeten we afwachten en hopen we dat de bank de koper een hypotheek verstrekt…

Maandag 26 oktober 2020

Vandaag is de taxatie. De resultaten uit het taxatierapport hebben de kopers nodig om de financiering rond te krijgen. We hopen zo dat dit de laatste keer is dat we mensen over de vloer hadden voor de verkoop. Volgens de makelaar is de taxatie verder prima verlopen. Nu kunnen we niets meer doen en moeten we afwachten. Eind november zou het rond moeten zijn.

Dinsdag 27 oktober 2020

Premier Rutte en Hugo de Jonge geven een corona update tijdens een persmoment en er wordt verteld dat de huidige maatregelen zeker tot december zullen duren. Dat betekent dat de horeca tot december dicht blijft. De koper werkt in de horeca, dus wat betreft financiering maak ik mij nog wel wat zorgen. Maar nogmaals, we hebben het niet meer in de hand en hopen er het beste van…

Vrijdag 30 oktober 2020

Vandaag vinden we een verrassing in de brievenbus: een kaart van de kopers waarin zij zichzelf voorstellen en vertellen dat ze zo onwijs blij zijn met ons huis. Wauw, we zijn er echt even stil van. We hebben de juiste keuze gemaakt, deze mensen houden nu al net zoveel van dit huis net als wij.

Zaterdag 14 november 2020

Ik heb vandaag de kopers ontmoet! Ze kwamen langs met een vader van één van de kopers. Het was heel erg leuk ze te ontmoeten en de plannen te horen die ze met het huis hebben. We zijn zo blij dat we het huis aan hen hebben verkocht!

Ook horen we van hen dat de hypotheek definitief rond is. Wat een opluchting! Ik denk dat we nu wel kunnen stellen dat ons huis definitief verkocht is.

En daarmee sluit ik dit deel af. Ik wil graag afsluiten met goed nieuws en beter dan dit kunnen we het niet krijgen. Morgen verschijnt deel 4 met de aanloop naar de overdracht. Er is namelijk nog steeds een hoop te vertellen. Blijven jullie meelezen?

MDAMDA

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *