Home + Plog | We hebben de sleutels van ons nieuwe huis!

Plog | We hebben de sleutels van ons nieuwe huis!

Bijna een jaar geleden maakte ik een plog over de sleuteloverdracht van ons appartement. Wat we toen niet wisten was dat we ditzelfde jaar ons huidige huis te koop zouden zetten en zelf ook zouden gaan verhuizen. Corona heeft alles versneld en dus staat ons huidige huis te koop en hebben we gisteren de sleutels gekregen van ons nieuwe huis. Als je mij een maand of vier geleden dat gezegd dat we hier zouden gaan wonen had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard, want deze wijk was echt niet haalbaar. Toch wel en dus laat ik jullie trots ons nieuwe huis zien!

Na 12 jaar gaan we ons fijne familiehuis verlaten. We groeien eruit en het wordt tijd voor een groter huis. Dat hebben we gevonden! We gaan van 75 m2 naar 117 m2 met een fijne zolder die we in gaan richten als speel- en werkzolder waar ook nog ruimte is voor de wasmachine en de droger. Heerlijk!

Toch zijn er ook veel dingen die we gaan missen: we kunnen straks niet meer even de stad in lopen, even met de jongens naar opa en oma lopen en in plaats van wonen om de hoek van school, moeten we straks een paar kilometer fietsen. We krijgen er veel voor terug, maar zullen ook enorm moeten wennen en dat zal tijd nodig hebben.

Het huis zelf maakt enorm veel goed en gisteren om 11.00 uur was het zo ver: we kregen de sleutels. Omdat het nieuwbouw betreft kregen zoveel mogelijk buren uit ons blok gisteren de sleutels. We beginnen dus allemaal opnieuw en moeten de straat met elkaar gezellig zien te maken.

Donderdag 22 oktober 2020

Begin dit jaar kochten we onze auto bij deze Mazda dealer en als klant mag je gratis hun verhuisbus huren. Super handig, want nu kunnen we het nieuwe laminaat in één keer naar het nieuwe huis brengen. Alles wordt ingeladen en we zetten de bus klaar voor morgen.

Vrijdag 23 oktober 2020 ’s morgens vroeg

We zijn allemaal vroeg wakker. Dat zijn we gewend én we hebben zin in vandaag. Drie weken na de oorspronkelijke sleuteldatum krijgen we vandaag alsnog de sleutels van ons nieuwe huis!

We blijven nog even in bed liggen en gaan daarna naar beneden. We wassen nog wat wasjes weg, ik werk nog wat aan de blog, Pat haalt een stofzuiger door het huis en we verzamelen de laatste dingen om mee te nemen naar het huis zodat we kunnen klussen.

Broodjes smeren voor tussen de middag in het nieuwe huis en gek doen met Floris

Om 11.00 uur is het zo ver, we krijgen de sleutels!

Wij mogen ons om 11.00 uur melden bij de modelwoning in onze nieuwe wijk en krijgen daar onze sleutels. We krijgen twee pakketjes mee en Milan mag voor het eerst de deur open doen.

Overal liggen ondervloeren, een flinke klus voor de mannen! 

We lopen nog een rondje door het huis en beginnen dan met het uitladen van alle spullen en het laminaat. Het laminaat verdelen we daarna over de etages. Op alle verdiepingen leggen we hetzelfde laminaat, ook op de zolder. Patrick en mijn (stief)vader leggen de ondervloeren op alle verdiepingen zodat ze morgen meteen kunnen beginnen met het laminaat leggen. Ik verf alvast een muur op de kamer van Milan voordat de vloer erin gaat.

Nu maar even afwachten hoe deze muur gaat drogen. Het zal in ieder geval heel erg mooi staan bij de bruine vloer.

Aan het einde van de middag halen mijn moeder, de jongens en ik patat en eten we dat met zijn allen in het nieuwe huis. Daarna vertrekken mijn moeder, de jongens en ik naar huis en gaan Pat en Ad nog even door. Morgen hebben ze extra hulp en gaan ze beginnen met de vloeren.

Ik kan echt niet wachten tot we alles een plekje hebben gegeven. We gaan ons huis heel erg missen, maar jeetje, deze ruimte is wel heel erg lekker hoor!

Wat vinden jullie van ons nieuwe huis? Zodra alles leuk is ingericht laat ik het uiteraard nog een keer zien!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 24 oktober 2020 / 08:23

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Spannend en leuk. Succes met klussen.

 2. Christine
  25 oktober 2020 / 08:09

  Heel gaaf zeg, deze gele muur, zo warm en uitnodigend, een heel fijne kleur voor een tienerkamer wanneer ze daar steeds vaker gaan chillen ipv bij hun ouders op de bank te zitten 😉
  Ben erg benieuwd naar de IKEAvloer.. en hopelijk voor de mannen legt het ook een beetje eenvoudig..
  Geniet van het inrichten straks en alle ruimte!!

 3. Van der Velde Verhuizingen
  8 december 2020 / 13:08

  Super leuk! Hoe is het verhuizen verlopen met de kids?

  Anne

 4. Carla
  12 maart 2022 / 14:35

  Gefeliciteerd met jullie huis! Een ontzettend leuk, nieuw avontuur! – Carla